E, ovako treba... > Radio stanice...
RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA
elektricar:
Sale NB ta kobra ima blutut isti to ima ali kao dodatak yaesu vx8 a neznam dali ces da ga koristis i jedino interesantno je sto ima opciju vrati opet premotaj zadnji razgovor pa da ga preslusas , to nema ni jedna,ima redukciju buke oko mikrofona od broda to ima i zonton999G model ,jedino sto pluta i ima brzi taster za 16kanal i mogusnst skeniranja tri kanala dok se neko ne javi ,pa i zonton moze da skenira celu memoriju i to veoma brzo a tebi to na brodu ne treba ti treba da komuniciras na jednom kanalu i da javis nesto ako si u ne daj boze nevolji i ta kobra kosta 127dolara pitam ja tebe sto je ne kupis imas mogucnosti placanja preko interneta wb kupovina i karticom elektronski ako sve to ima i povoljnaje sta te sprecava da je kupis
znam odgovor unapred ali aj da cujem tebe :lula:
SALE NB:
Električaru, ne moram biti stručnjak za radio stanice ( i nisam) da bih razlikovao šta je potrebna funkcija, a šta šminka.
Bluetooth je šminka, pa i to za premotavanje unazad, iako može biti korisno kad je lošiji prijem.
Dual-watch smatram korisnim, barem za međusobnu komunikaciju među članovima foruma. Mogu da pratim 16. i 88., više mi ne treba.
Skeniranje celog raspona ni na daleko ozbiljnijim stanicama nije niti brzo ni temeljno. Teško da je Zonton tu izmislio toplu vodu.
Neću uzimati baš ovu Cobru, razmatram jednu Standard Horizon, jednu Unidenovu i jednu Hummingbird stanicu.
Sve su ispod 100 dolara, probaće moja kuma da mi donese, kad bude dolazila na leto.
Ono što bih ja voleo da čujem od tebe ili Neše je da ponudite neku nautičku stanicu po povoljnoj ceni. Kina ima hiljade kilometara obale, teško da su kopirali samo obične VHF stanice, a nisu neke nautičke. Ako može da se dođe do Zontona po toj ceni, zašto neki "nautički" Kinez ne bi koštao npr. 70-80 evra. Sam kažeš da skoro nema razlike.
Ili ponudi mi neku poput ove Cobre, ali po realnoj ceni. Znači neka košta 150 evra, a ne 400 evra!
deda:
Trgovina ima nekoliko pravila od pamtiveka!!!Jedno od njih je da je trziste jedini parametar!!Znaci imas robu od 2 eura ali slaba vajda nece niko da je kupi , ali onu od 100 eura kupuju jer se to trazi!U ovim nasim plovidbama po rekama pitanje je opravdanosti kupovine skupih radio uredjaja!Vidim obe obale , znam sta je nizvodno ili uzvodno imam mobilni!!Meni je potrebna ( ako mi uopste treba)stanica koja ce dobaciti desetak kilometara ponekad samo da narucim kafu kod poznanika gde idem!!Ako mi Zonton,KBc,DRVr,MHk ili sta god to bilo zavrsava posao nemam zelju da se kocoperim sa bog zna kakvom stanicom!Da su stapovi i masinice u pitanju druga stvar!!Zato manite bre suplju pricu i kupujte ko sta misli da mu treba,a kada pocnu problemi sa uredjajim (bilo kojim i ako ih bude) onda mozemo da pricamo o tome.Za sada ova moja stanica pokazuje dobre osobine a ako krene da zeza Elektricaru drz se!Eto me u Pirotu!Do tada cu samo obavestavati kako radi!!
Kapetan:
kakva drama oko radio stanice... ja sam sebi rekao NIKAD vise necu kupiti nauticku stanicu, jer su po mom misljenju poprilicno osakacene....
na brodu imam pravu nauticku sa dual bandom i svim ostalim stvarcicama... ma zivo SR.... jedina prednost u odnosu na zontona je DUAL BAND (jako korisna stvar) i DUGME 16... sve ostale prednosti su na strani zontona...
pa dobro ko normalan bi dao prednost televizoru koji hvata PINK i RTS u odnosu na televizor koji hvata preko 120 TV kanala.... ista stvar je i sa stanicama zonton je taj koji hvata 120 kanala, a nauticke te koje hvataju PINK I RTS...
da ne idemo u ekonomsku pricu gde sve u vezi nautike kosta duplo skuplje nego sto je normalno, pa tako i stanice...
NESA TISA:
Standard horizon gx1000s sam donosio pre godinu dana,mada neznam šta fali ovim sa vfo snage 65 wati. Standard je 165e, možda ima noviji model za iste pare. Kad mi jave javljam.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju