E, ovako treba... > Radio stanice...
RUCNA NAUTICKA RADIO STANICA
ПЕЦОВ:
daj modele,opis i cene. :download:
sale.m79:
Jasno je da zonton nije porse al ajde daj neko prihvatljivo
resenje tog tipa .Ja sam je shvatio kao stanicu da ne trckaras sa
krova ,obale ili kao stanicu za pomocni camac .A da sve mozes da pratis
sto opet ne znaci da za nesto vise novca ne kupis pristojan uredjaj.
pozdrav sale m
SALE NB:
Imenjače, pogledaj onu Cobru gore, košta u USA preračunato oko 30-35 evra.
Računaj da će ovde koštati otprilike duplo.
To je, po meni, prihvatljivo, i veoma pametno uloženih 10-15 evra više.
Ja nisam bogataš, jednostavno nemam 50 evra na bacanje. Radije ću dati 60 ili 70 i imati pravu stvar koja će mi trajati godinama, nego riskirati da profućkam 50 evra za godinu dana, a može da crkne i nakon mesec-dva. Garancije nema, a ni neke mogućnosti popravke.
Te jeftine igračke kad jednom crknu, tu uglavnom više nema šta da se popravlja.
Mnogo je bolje onda da batalim stanicu i tih 50 evra potrošim na gorivo, to je dovoljno za baš lep izlet! :)
ronac:
Sve zavisi od toga za sta je potrebna stanica,ja na brodu imam original nauticku stanicu Motorolu, a ovaj Zonton sam uzeo za moje licno zezanje sa malog camca.Mozda mi nije bila ni potrbena (kako kaze moja zena )ali zimi je dosadno pa moramo malo da se igramo,bolje to nego da se svadjamo. :drinks:
mossi:
Sale, teško da se kvalitet može naći za male pare.
Kinez nekako i stigne bez papira, a brendirane stanice imaju uvoznike, dilere, servise i mnogo se teže mogu nabaviti na crno.
Potrebna vam je dozvola za nabavku radio stanice, a da bi dobili dozvolu, morate imati licencu za korišćenje.
Tu se krug zatvara.
Stanica u ozbilnijem kvalitetu košta, a sve je džaba, ako se ne koristi, a kako da se koristi kad je na crno?!
Domet je druga priča, stanice male snage imaju mali vrlo ograničen domet /priču o posebnim uslovima propagacije ostvimo po strani/.
Rad preko repetitora opet nije moguć jer nemate pozivni znak.
Dramatična situacija u kojoj se bilo ko od nas može naći rešava mobilni telefon, megafon/razglas pa u ekstremnim situacijama signalna raketa. :scare: :good:
Stanica je samo višak, za sada.
Možda jednog dana postane obavezni deo opreme, ali mislim da to za male čamce nije nigde u svetu.
AIS je već jako zanimljiv dodatak.
Aktivno sam se bavio radio-amaterizmom nešto više od 10 godina i nikad stanicu nisam koristio za "zezanje".
CB je za to namenjen. :)
:drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju