E, ovako treba... > Brodski motori
Hidraulika vs Osovinski vod
stvlada:
Pa ovo mora na prolece da se zalije,mora da je tast snimao rolleye
Mezija:
114 114
Zalicemo naravno
kgk
broker975fx:
Ja samo ne vidim šta je tu prednost u odnosu na klasičan motor i osovinski vod, za približno sličnu cenu imaš da uzmeš recimo torpedo 4 cilindra sa 75ks, kod mene je uparen sa teretnom mehaničkom kopčom i elisom od 96 cm - povuče baržu ako treba, potrošnja i brzine su približno te a ceo sistem ima manje delova koji bi mogli iz nekog razloga da otakžu.
Mezija:
--- Citat: broker975fx 13, 01, 2013, 00:42:45 pre podne ---Ja samo ne vidim šta je tu prednost u odnosu na klasičan motor i osovinski vod, za približno sličnu cenu imaš da uzmeš recimo torpedo 4 cilindra sa 75ks, kod mene je uparen sa teretnom mehaničkom kopčom i elisom od 96 cm - povuče baržu ako treba, potrošnja i brzine su približno te a ceo sistem ima manje delova koji bi mogli iz nekog razloga da otakžu.
--- Kraj citata ---
Po meni je prednost to sto je na "tabanasu" tesko pogoditi pravi ugao osovinskog voda a jos teze to napraviti kako valja.O kormilu i da nepricam.Camac mogu da okrenem oko ose i da podignem "nogu ako naidjem na sprud.
Hidraulicni set za camce je laksi za ugradnju i kada se kupuje od neke firme koja se time bavi dobija se u kit-u.
Prednost je i to sto mi osovinski vod nezauzima prostor izmedj motora i elise.Mogu da ocistim ili zamenim elisu na sidru bez ronjenja .
Motor koji sam stavio je prevelik za moj camac, al je pouzdan i mogao sam da ga postavim gde meni odgovara tako da ima nisko teziste sto sa osovinom nebi mogao.....
Svejedno Ja nekazem da je ovo najbolji sistem i da je bolji od osovinskog voda ,meni je vredan zato sto sam uradio onako kako sa zamislio i to radi
broker975fx:
Nisam se izarazio kako valja, na klasičan sistem sam mislio na osovinski vod ali i na Z nogu i S drive - ili kako se već zove. Koja je prednost između tvog sistema i klasiče Znoge?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju