E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Dizel D2/Eurodizel - Super/Bezolovni

(1/2) > >>

broker975fx:
Na pumpama sve manje D2 i običnog benzina supera, pa me zanima za početak da li u DMB, koji pije D2 može da se sipa eurodizel a onda slično njemu da li u Yamahu 9,9 4-taknu može da se sipa bezolovni. Predpostavljam da može što se benzina tiče i da tu nema problema ali me pre svega zanima za ovaj dizel jer koliko znam ovaj obični D2 je dosta masniji pa možda pravi neki problem kod podmazivanja pumpe ili čega već? Ovi na pumpi pojma nemaju.

rade:
Laicki,bezolovni nevalja da se sipa umesto supera.Rekli su da ce prodavati neke adetive ali ja ih nisam video jos.

mossi:
Nešto oko goriva i motora za čamce.

http://www.evinrude-parts.com/outboard_marine_fuel_gas_recommendations.html

ODLOMCI IZ TEKSTA:

E85 is an alternative fuel - it is not gasoline.  Do NOT ever use E85 fuel in your outboard motor!
E85 je alternativno gorivo, nije benzin. NE koristiti E85!
---------------
Most outboard manufacturers permit ethanol fuel blends of 1-10 %, but also report that ethanol can damage your engine and cancel your warranty if you use fuel containing more than 10 % alcohol.

Većina proizvođača motora dozvoljava 1-10 % postotna ethanol goriva, ali izveštavaju da ethanol može oštetiti vaš motor, poništiti vašu garanciju, ako je u gorivu bilo više od 10% akohola!
----------------
Unleaded gasoline is recommended for most outboard marine engines.

BEZOLOVNI benzin se preporučuje za većinu vanbrodskih motora.
----------------

Posle ide tabela po proizvodjačima.
Pogledati link koji je na početku posta.

budens72:
Kroz  Yamaha 30 autolube sam sagoreo preko 300 litara bezolovnog benzina i uvek je radila besprekorno, Johnson 20 `69. godište preko 700 litara bezolovnog i radio uvek kao sat, a T4 ne znam ni sam koliko za 15-ak godina,pre toga na hiljade litara u raznim motorima pola bezolovni,pola olovni, nikada ništa na motorima nije falilo....
Po meni je mnogo važnije kod 2t motora koristiti kvalitetno ulje

Zoran Marinković:

--- Citat: budens72  09, 01, 2011, 21:50:28 posle podne --- Johnson 20 `69. godište preko 700 litara bezolovnog i radio uvek kao sat

Po meni je mnogo važnije kod 2t motora koristiti kvalitetno ulje

--- Kraj citata ---

Imam i knjižicu i uputstvo od mog Johnija 20 iz '69....onda nije ni postojao bezolovni benzin, i piše da se mešavina pravi dodavanjem običnog ulja SAE 30, ne znam da li je onda i bilo dvotaktola....

A da radi i ide k'o lud, radi i ide...i troškari  :heat: pa neko od nas dvojice mora... :friends: :lol:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju