E, ovako treba... > Mercury & Crysler

Mercury 40 GT pitanja

<< < (3/3)

Darkobp:
Ja sam nedavno odneo jedan blok motora od vw bube stare na otpad kao aluminijum i kvrccc,nece da ga prime kazu nije od aluminijuma nego od magnezijuma tako da je sve je moguce i kod tog Evinrude-a :good:

Lako se to ustanovi,aluminijum se topi a magnezijum gori kad se malo zasece recimo brusilicom,e sad dali bi nam taj "majstor "dozvolio da ga malo recnemo da to ustanovimo... he he he :lol:

U svakom slucaju kako i svi rekose batali taj motor :good:

Kapetan91:
Hvala ljudi  :)

Outboard Master:

--- Citat: Darkobp  15, 01, 2011, 18:27:16 posle podne ---Ja sam nedavno odneo jedan blok motora od vw bube stare na otpad kao aluminijum i kvrccc,nece da ga prime kazu nije od aluminijuma nego od magnezijuma tako da je sve je moguce i kod tog Evinrude-a :good:

Lako se to ustanovi,aluminijum se topi a magnezijum gori kad se malo zasece recimo brusilicom,e sad dali bi nam taj "majstor "dozvolio da ga malo recnemo da to ustanovimo... he he he :lol:

U svakom slucaju kako i svi rekose batali taj motor :good:

--- Kraj citata ---

darko, motor od samog magnesiuma nemoze da bude! pogledaj sta je uopste magnesium u google, da ja sad to neobjasnjivam kad vec ima da se procita o tome. a evinrude garantovano nije od toga ni legiran takodje, nego samo (ako je uopste ima) ANODA magnesiumska. iduci put pitaj na odpadu dali on zna sta je magnesium uopste! Vw bubin menjac znam da je legiran sam maggnesium slojom.

Vuk:
Kakav sad magnezijum, cemu on sluzi?

Outboard Master:

--- Citat: Vuk  16, 01, 2011, 18:23:53 posle podne ---Kakav sad magnezijum, cemu on sluzi?

--- Kraj citata ---

znas cemu sluzi ANODA na vanbrodsim motorima? e pa za isto sluzi magnezium legirnaje motornih delova u auto industriji. ako te interesuje nesto vise o magnesiumu moraces da googlas po netu. magnesium legirnaje delova = zastita od korozije jednostavno receno.

evo npr: anoda magnesiumska za merccriuser : http://www.wassersport-kellermann.de/index2.htm?pages/motor/anodenmcm_fresh.htm
ali niona nije naravno od 100 % magnesiuma nego ima u sebi koliko ja znam 0,9% magnesiuma.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju