Nautika opšta... > GPS
OS mobilnih telefona
zorter:
Boga mi, ovo je za mene zabrinjavajuce. Ipak ne bih ja ANDROID.
Citat sa drugog sajta:
"Android "krade" lične podatke
Prema podacima objavljene analize, čak 20 posto od ukupno 48.000 aplikacija dostupnih u online prodavnici Android Market imaju pristup "osetljivim" i privatnim podacima korisnika.
Izvor: T-Portal
Link
http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?nav_id=441172&fs=1
Analitičari kompanije SMobile Systems "prošli su kroz" dobar deo dostupnih aplikacija u online prodavnici aplikacija namenjenoj mobilnim uređajima koje pokreće operativni sistem Android. Njihova saznanja prilično su zabrinjavajuća.
Oko 20 posto dostupnih aplikacija ima pristup ličnim podacima korisnika, a pet posto istih imaju mogućnost automatskog pozivanja telefonskih brojeva dok ih dva posto ima mogućnost slanja SMS poruka, i to sve bez znanja samih korisnika. SMobile Systems ističu da same aplikacije nisu zlonamerne, no ako pristup tim podacima dobije neka zlonamerna aplikacija korisnik bi se mogao naći u problemima.
Ipak, prilikom instalacije bilo koje aplikacije vlasnika uređaja na Androidu obaveštava se kojim će podacima aplikacija imati pristup, a što bi svaki od korisnika prilikom instalacije trebalo da proveri.
Googleov predstavnik odbacio je navode da aplikacije u Androidu mogu biti iskorišćene za krađu ličnih podataka korisnika. Prema njegovim rečima "svaka od aplikacija prolazi strogu proveru pre nego što se uvrsti u Android Market, a ako kojim slučajem prođe koja od njih ovaj proces i ako se kasnije pokaže malicioznom, ona vrlo brzo nestaje iz Android Marketa".
Upozoravajući izveštaj SMobile Systemsa možete pročitati na ovoj adresi."
Izvor:
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?t=21074&postdays=0&postorder=asc&start=20&sid=379d4c8de21316c5d40d852f67dec7ac
mossi:
--- Citat: zorter 07, 01, 2011, 11:44:39 pre podne ---Koliko mi je poznato NEC koristi Windows mobil kao operativni sistem. I vidim da je mossi zadovoljan s njim.
Koji je onda sistem bolji WINDOWS MOBILE ili ANDROID?
--- Kraj citata ---
Nešto si pomešao. :)
Mossi ne koristi NEC, :) nego pročitaj ponovo.
Android, na HTC-u.
Iskreno, ja kao čovek koji se bavio računarima od 1982. nešto se ne volim sa ovim SENSE operativnim sistemima.
Ne volim kad se OS pravi previše pametan.. opet pogrešna tema. :sorry:
Kapetan:
--- Citat: zorter 07, 01, 2011, 12:22:27 posle podne ---Boga mi, ovo je za mene zabrinjavajuce. Ipak ne bih ja ANDROID.
--- Kraj citata ---
svaki prorgam te upozori sta radi ....pa ga ti instaliras ili ne... sa druge strane svi opreativni sistemi imaju viruse ...
zorter:
--- Citat: mossi 07, 01, 2011, 13:58:17 posle podne ---
--- Citat: zorter 07, 01, 2011, 11:44:39 pre podne ---Koliko mi je poznato NEC koristi Windows mobil kao operativni sistem. I vidim da je mossi zadovoljan s njim.
Koji je onda sistem bolji WINDOWS MOBILE ili ANDROID?
--- Kraj citata ---
Nešto si pomešao. :)
Mossi ne koristi NEC, :) nego pročitaj ponovo.
Android, na HTC-u.
Iskreno, ja kao čovek koji se bavio računarima od 1982. nešto se ne volim sa ovim SENSE operativnim sistemima.
Ne volim kad se OS pravi previše pametan.. opet pogrešna tema. :sorry:
--- Kraj citata ---
Izvini, moja greska. Ja sam imao HTC (ne znam koji model) i imao je WINDOWS MOBILE 6.1 pa sam pomislio da su svi HTC uredjaji na WM-u. Kad sam pregledao ovo sto je deda postavio, shvatio sam da HTC radi i druge sisteme ali sam zaboravio da izmenim doticni post. Nije mi palo na pamet da sam pogresio. :sorry:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju