E, ovako treba... > Brodski motori

Kako u rikverc ? ???

<< < (6/9) > >>

zorter:
Ja imam T-4,8 i to mi je prelazno resenje, ali zelja mi je da kompletiram upotrebu plovila.Morao bih da napustam kabinu, izlazim do zadnjeg dela, rucno palim tomos-a, manevrisem, gasim, vracam se u kabinu i dalje vozim.Sta ako je napolju pljusak, vetar, hladno? Nije mi to resenje, pogotovo sto je zbog planirane kucice smanjena vidljivost oko celog plovila.No, nesto cu vec smisliti.Nista mi se dosad nije "otelo". :good: :good:

peconi:
Poznajem coveka koji je u metalni brodic duzine oko 9-10 metara ugradio VW dizel 1.6 (golf dvojka) sa sve originalnim menjacem kome je blokirao jednu poluosovinu a drugu je vezao sa osovinskim vodom:
Njegova iskustva su sledeca:
Trosi smesno, pouzdan, napred ide trecom brzinom, rikverc mu je slab ali ide dovoljno za manevre u marini

Nema nikakvu kocnicu na osovinskom vodu, elisa se sama zaustavi cim ubaci u ler od otpora vode mada je ostavio i kvacilo za svaki slucaj ali ga nikad ne koristi

zorter:
Pa to je super ako moze tako.Najvise sam se plasio da nece moci osovina da se zaustaviti pa onda i rikverc ne bi imao smisla.Znaci mogu da razmisljam i o originalnom menjacu.Dobro je. :good: :good: :good:

zorter:
Dule hvala ti na objasnjenju.Toga sam se i pribojavao pa sam zato i postavio ovu temu da cujem vase misljenje. I mogu ti reci da mi je mnogo jasnije nakon svih koji su uzeli ucesce u raspravi. Doneo sam odliku.
- ako ne mogu da kupim kopcu,
- ide pokusaj nabavke automatskog menjaca a ako ne budem nasao pgodno resenje za spajanje sa motorom,
- postavljam prikladan klasican menjac.
I naravno posle toga ide prilagodjavanje osovinskog voda i elise, ali otom potom.
Pozzzzzzz :good:

zorter:
kapetane miki ako imas neku sliku ili nacrt salji, inace znaci nisam bas skroz lud?  :smile: :smile:
Znaci ima tako nesto i u praksi??

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju