Ribolov > O ribolovu, priboru, radnjama

Sacma

<< < (2/6) > >>

mossi:
Sačma je ribolovni alat koj se pre svega koristi na plićim vodama do 2m max.
Ima ih nekoliko vrsta, a za lepo rasipanje sačme, da dobijete pun krug i lep izbačaj, potrebno je malo prakse.
Imajte u vidu da se sačma pridržava zubima, pa i ishod nepravovremenog puštanja može biti poprilično neprijatan.  :lol:

Bacao sam sačmu na Somborskom ribnjaku dosta puta, ali svrha je bila uglavnom ulov ribe za paprikaš.  :)
Za ozbilniji /privredni/ izlov se uvek koristi ribarska mreža.

IKA:

--- Citat: mossi  05, 01, 2011, 13:20:25 posle podne ---
Imajte u vidu da se sačma pridržava zubima, pa i ishod nepravovremenog puštanja može biti poprilično neprijatan.  :lol:
.

--- Kraj citata ---

Na ovo bi moj pokojni deda koji me je učio da bacam sačmu , rekao; Derane nisi ti za ovaj sport; - sačma se ne pridržava zubima već usnama. Sam trzaj izvlači sačmu iz usana u pravom trenutku, i dobija se perfektan krug. :lula:

mossi:
 :)

IKA:
Gospodo ko je ljubio dok je bilo vreme može i usnama, nesumnjajte.Vežbajte gospodo :taunt:

Kapetan:

--- Citat: odisej  05, 01, 2011, 13:57:59 posle podne ---Gospodo ko je ljubio dok je bilo vreme može i usnama, nesumnjajte.Vežbajte gospodo :taunt:

--- Kraj citata ---

sacma i struk su mi dva alata koje se spremam da ucim ove godine ! ne u privredne svrhe vec u tradicionalne... prosle godine sam naucio mrezu i vise nikad je nisam bacio ...  mislim da bi svi ljudi sa vode trebali da znaju vecinu ovih vestina...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju