E, ovako treba... > Plovila
paddlewheleer brodic
BataC:
Brzine paddlewheleerasu oko 12-13 milja.Zorane,probacu da ti nadjem sajt o katamaranu paddlewheleeru na hidraulicni pogon
Zoran Marinković:
:good:
Jedno je sigurno, BRZINA MI APSOLUTNO NIJE PRIORITET, svestan sam da ne pravim gliser. I kada budem krenuo prema Đerdapu,
nemam nikakvih kalkulacija brzine,da li ću ići 15 ili 30 dana nije me briga ( naravno kad budem penzioner !!!)
Sve što momentalno radim po tom pitanju je skupljanje informacija i rešavanje nepoznatih. Kada se sve to reši, nalazim ipak i dobrog
brodoinžinjera i slažemo kockice....
--- Citat: BataC 04, 01, 2011, 19:56:45 posle podne ---.Inace radno kolo je fiksno,nema plovaka.
--- Kraj citata ---
Niko nam ne brani da ga uradimo kako hoćemo i nije neizvodljivo.... :good:
zorter:
Zoki, nisam mislio na brzinu plovidbe u smislu preci odredjeni put za kratko vreme, vec u savladjivanju brzine reke da bi se plovilo uzvodno. Ako Dunav tece brzinom 10km/h (na primer), plovilo mora imati brzinu nesto vecu da bi uzvodno uopste napredovalo. Lako je na mirnim i sporim vodama ali na jakim rekama je vec problem. A i ta brzina plovila je naravno direktno povezana sa snagom motora jer ni elisu ni lopatice ne moze pokrenuti motor male snage a da bi savladao snagu reke.
BataC:
Zorane,kako se pravi hidraulicna jedinica.sistem upravljanja,radno kolo i skoro sve sto ti je potrebno mozes naci na sajtu AmericanSternwheel.org.....Vessels Under Construction.....od Gary Mortona.Ako ti je potrebna pomoc oko hidraulike slobodno mi se javi.Masinac sam sa 35god.radnog staza.Pravio sam i drvene i metalne camce.
zorter:
--- Citat: BataC 04, 01, 2011, 22:51:33 posle podne ---........
Ako ti je potrebna pomoc oko hidraulike slobodno mi se javi.Masinac sam sa 35god. radnog staza.
.........
--- Kraj citata ---
Eto nam poznavaoca problematike. :good:
Bravo BatoC. Trebaces nam i sa znanjem i sa iskustvom. Pozzzz :good: :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju