Nautika opšta... > GPS
Open CPN - By Pera Garmin
Pera GARMIN:
OM,
može BlueChart u nuvi ali se pola podataka neće videti, kao ni pola funkcija.
Outboard Master:
aha ok. znaci nemoze.
brokeru u pravu si samo nas loze o tim NASA pricama :lol: :lol:
p.s pero daj baci update za evrope nt kartu , poneke kruzne tokove ovde moj navi nepoznaje. zato ja necu vise da kupim garmin nego samo FALK ili tom tom jednostavniji su za update.
Pera GARMIN:
Ako misliš na regularan update, Garmin je najjednostavniji. Samo ga registruješ na my.garmin.com platiš šta treba i voziš.
A mislim i da je regularni update logičniji.
Daklem sve što ti treba oko updatea na www.my.garmin.com
Outboard Master:
--- Citat: Pera GARMIN 30, 12, 2010, 12:28:42 posle podne ---Ako misliš na regularan update, Garmin je najjednostavniji. Samo ga registruješ na my.garmin.com platiš šta treba i voziš.
A mislim i da je regularni update logičniji.
Daklem sve što ti treba oko updatea na www.my.garmin.com
--- Kraj citata ---
nisam znao da se to placa update , ok onda cu morati .. hvala
Kapetan:
--- Citat: Pera GARMIN 30, 12, 2010, 09:52:03 pre podne ---Jesi li primetio da su jedne karte u .000 formatu (S57 standard) a druge u .7CB, formatu (SENC SevenC's format)? Oba formata se smatraju standardnim za distribuciju elektronskih navigacionih karata. Odatle i razlika u headeru. Ali ni to nema veze, verujem da ti i o tome znaš bolje :taunt:
--- Kraj citata ---
pa pero o tome ti i pricam , i nijedna od tih mapa nije 100% u standardu!
--- Citat ---
--- Citat --- meni jedino nije jasno zasto je ceo standard zasnovan na malo zastareloj tehnologiji ... kad je AIS zvanicno predtsvaljen ?
--- Kraj citata ---
Ovo moraš da mi pojasniš... šta podrazumevaš pod zastarelom tehnologijom? AIS? Implementaciju AIS-a u Srbiji? ?!?
Probaj da spustiš port na Com 1 - 4, neki softveri ne umeju da se snađu sa visokim brojem Com porta (5 ili više)
--- Kraj citata ---
ma mislim na koriscene vhf spektra, a uvek mi je com izmedju 1 i 4 , nisam menjao naviku od 1992 :)
--- Citat ---OM,
može BlueChart u nuvi ali se pola podataka neće videti, kao ni pola funkcija.
--- Kraj citata ---
ma nemoguce, prosto da ne poverujem , pa onda neko masi ili sakati standard :taunt:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju