Nautika opšta... > Navigacija

GPS Status - Android program

<< < (10/18) > >>

mossi:
Zile, na 5m koliko ti često zasvira alarm? I nakon koliko sekundi od "curenja".

Imaš li neku grafiku gde se vidi koliko je odstupanje od zadate pozicije?

Koji program koristiš?
Koji telefon koristiš?

P.S. Lowrance Point1 GPS externa fiksna antena ima grešku 1-3m po proizvođaču.
Kompletan uredjaj u HDS7 Live plus P1, košta preko 1500e. I na njemu piše da nije uređaj za profesionalnu navigaciju.

Ima Anchor Alarm i na 5m pišti sve u 16.
Ali ja se uglavnom sidrim jednim pramčanim sidrom.. osim kada pecam šarana ili sam usidren za noćenje.

Zile-nbg:
Na 5m, sidrenje van matice, sa macak sidrom ne pisti mnogo  roll4 realno 5m je malo, zbog preciznosti gps-a, telefona itd ume da se relativno brzo oglasi alarm. Konstantno prati udaljenost od sidra i zapisti cim dodje na zadatu daljinu. UglavNom posle par minuta prikaze pomeranje 2-3m sto je rezultat blagog rotiranja. U slucaju jaceg vetra ili talasa ume cesto da pisti na 5m. Ali tek se uhodavam sa aplikacijom. Podrazumevano podesavanje u aplikaciji je na 10m. Naravno u programu postoji i podatak o preciznosti gps-a u zavisnosti od toga gde se nalazite.

Program je Anchor Lite, telefon Huawei P30 pro. Nema grafickog prikaza, izgleda ovako.

mossi:
To je to..  Na vodi kad je lepo vreme i nema prepreka u blizini GPS preciznost je oko 4m.

Na 5m pošti.. mora .. jednostavno GPS modul plus free licenca za korišćenje GPS sistema daje taj rezultat i bolje za nula novaca ne može.

P30 je bio premijum telefon.
Moj S10, još uvek ima više nego upotrebnu vrednost.

Sve ostalo košta puuno više.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

DuleN:
mossi,
Posto sam se nekad i ja malo bavio kojekakvim programiranjima, shvatio sam da krajnjem korisniku nikad ne mozes ugoditi.
Iz tog razloga, predlazem ti da zavrsis tu svoju aplikaciju, onako kako si je zamislio i da je publikujes, da se ljudi s njom upoznaju.
A nakon toga, bice i glupih primedbi, ali i pametnih saveta i ideja, za usavrsavanje i obogacivanje aplikacije...
 114

mossi:

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju