Nautika opšta... > Navigacija

GPS Status - Android program

<< < (7/18) > >>

DuleN:
mossi
Jos jednom hvala na izcrpnom odgovoru.
Ja razume, ti pravis aplikaciju za sebe, ali zelis da je podelis i sa ostalim ljudima na nasim vodama, sto je zaista za svaku pohvalu.
Misljenja sam da dodavanje oznaka za sve korisnike nije naj bolja opcija. Ovo pisem iz iskustva sa mnogim forumima koje sam vodio. Uvek se pojavi 5%-7% ljudi koji nisu dobronamerni i koji ce iz nekog svog bolesnog inata uvek unositi razdor, nepravilne podatke, ....
U svakom slucaju, ja ti zelim uspeh!

mossi:
Naravno.
Deljenje podataka za sada nije u planu.

Hvala Dule.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Bolens:
Mossi, 'ajde molim te, ako nije problem, dodaj i vodostaje bar u nekom obliku. Ja nisam još našao dobru aplikaciju za to.

Ili bar stavi link na:

http://www.hidmet.gov.rs/latin/prognoza/hbv/index.php

ili još bolje na:

https://www.hydroinfo.hu/images/terkepek/vt/vt_en.jpg

Tu se odmah sve vidi, gde voda raste a gde opada.

mossi:
Tu sad opet dolazimo u sivu zonu lokalizacije.
Jeste da sam aplikaciju Pravio po svojim potrebama. Ali uz nekoliko uslova:

- Da ostane što jednostavnija u svetu prekomplikovanih aplikacija.
- Da i ljudi u sa 50,60, 70 godina mogu da je koriste.
- Da bude Globalna, tj upotrebljiva u celom svetu.. (tu sad vodostaj Dunava) poprilično iskače iz koncepcije.

Vodostaj, pritisci, vremenske prognoze, postoje u specijalizovanim aplikacijama.

Stranica sa korisnim linkovima je možda neki kompromis..

Poslednja dva dana, optimizujem kompromis između GPS modula, preciznosti, potrošnje baterije, kao i optimizaciju broja tačaka putanje koja ume da uspori pomeranje GoogleMape kad putanja ima više od 3, 4 hiljade tačaka. Za sada nema limit .. koji možda postavim.. recimo max 5,000 tačaka prikaza putanje...

Noćas 7 sati rada, oborio bateriju sa 98 na 84% Što je po meni odlično.

Pišem sve primedbe i komentare i gledaću da napravim što više od toga.

Ako nešto ne bude odmah, a neće jer bih da aplikaciju postavim na Store još ove nedelje.. biće u nekim budućim izdanjima.

mossi:
Noćašnji test je bio da sam telefon ostavio na simsu od prozora zgrade, oko mene zgrade i visoke lipe..  preciznost GPSa je bila oko 10m.

U dnevnim uslovima, proklizavanja na pecanju je dobra preciznost, sidreni Alarm bi uslovno mogao biti postavljen za radius od 10m.

Za noć bi morao radius biti 20 ili više metara, da vas ne bi budili lažni alarmi..

Evo fotke ekrana od noćas u uslovima poprilično nezahvalnim za sidreni Alarm.

Ostatak putanje je deo jutarnje šetnje kučeta..

Po plavom krugu radijusa 13.5m vidi se da bi u tim uslovima Alarm radio bez lažnih alarma kada bi se radius postavio na 20m.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju