Nautika opšta... > Navigacija
GPS Status - Android program
DuleN:
mossi,
Ako nije problem da odgovoris, imao bih par pitanja:
- koje karte ce koristiti aplikacija?
- da li ce zvuk moci da se iskljuci i da se aplikacija koristi kao neki vid navigacije?
- da li ce biti moguce da se na kartu dodaju nova upozorenja od strane korisnika ?
Unapred hvala na odgovorima.
mossi:
Idemo redom:
- Karte, su Google tipovi: bez prikaza, normal i satelitski prikaz. Normal je komforan ali neprecizan, satelitski je najprecizniji i najbolji.
Normal mape se mogu koristiti i u offline modu kad ne želite da trošite podatke preko mobilnog operatera.. roming tek katastrofa.
- Zvuk, naravno da se sve može podesiti.
- Markere sam podelio u 3 kategorije: Opasnost, Lokacije, Oznake prolaznih vremena.
Markeri opasnost:
1. Opšta opasnost
2. Bove, zelena i crvena
3. Pesak .. sprud
4. Usidreni brod
Lokacije:
1. Mesto za pecanje
2. Mesto za sidrenje
3. Mesto za kamp
Prolazna vremena:(automat)
1. Start, restart, stop
2. Zastavica prolaznog vremena
Prve dve kategorije markera su korisnečki kontrolisane i snimaju se u bazu podataka.
Svaka ima atribute: tip, naziv, datum i vreme kreiranja, opis, ...
Biće detaljno uputstvo.. u pdf-u ali pitajte slobodno..
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
mossi:
Da dodam u vezi tih markera za opasnost.
Ako koristimo bove zelenu i crvenu, i samo marker opšte opasnosti onda u njegovom opisu možete navesti konkretnu opasnost.
Ako u govornoj notifikaciji obeležite da se izgovara i opis markera, praktično možete pokriti bilo koju situaciju.
DuleN:
Mossi,
Veliko hvala na opsirnom objasnjenju.
Mislio sam da ce karte biti od Plovputa, posto ih azuriraju, ali verovatno imas svoje razloge zasto si se odlucio za Google maps.
U svakom slucaju, bice mi jako drago da koristim tu aplikaciju i siguran sam da ce to biti jako, jako korisno za sve nas na vodi.
Jos jednom HVALA i mnogo uspeha !!!
mossi:
Karte Googla su praktično integrisane u Android, dok o PlovPutu nisam ni razmišljao u ovom momentu.
Njihove Enc mape su dobre, ali nisam proučio tematiku kako ih ubaciti u Android.
Možda u nekoj kasnijoj verziji, dodam još neke mape.. videćemo.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju