E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

Sistem za sprecavanje nanosa

(1/4) > >>

Kapetan:
Juce zbog nemogucnosti pecanja prodjoh kolima pored Dunava i videh jedan novitet ...

Kapetan:
najzanimljivije je da posle te "brane" skoro da nema talasa, nisam zao da ce se videti sa fotografija ali evo ga i video snimak

Kapetan:
da li neko zna zasto ovaj sistem ima zakrivljenje? cini mi se da bi ravna cevka bila efikasnija, na ovom sistemu recimo na pramcu skoro su cevi upravne na tok i cini mi se da bi tu moglo da se skupi dosta smeca ali nema ga ?!

kolike talase moze da zaustavi ovaj sistem ? da li je velicina talasa srazmerna visini cevi izad vodene linije ?

Kapetan:
cevi za zastitu od curenja nafte su nize postavljene (nizvodno) ne znam dal se vide na slikama posle sam ih tek uocio ali ovaj sistem definiitvno radi ...

precnika su recimo 7 8 cm ...

captjerry:
Kap ova cev nista ne sprecava, nesto slicno je pokusano u Boljevcima, kako bi se branili od nanosa, bas u isto vreme kad sam ja pravio sistem za Babilon, koji je, moras priznati dosta komplikovaniji (osim "brane koja ide metar pod vodu imao je i pumpe i programiranu kontrolnu jedinicu, tajmere...) Pimi je to radio a nauricko selo (cak su im ideju prenele neke moje kolege, videvsi sta ja radim) ...na trenutak sam mislio da sam ja suvise iskomplikovao bez potrebe kad su oni samo postavili PU cev...medjutim, cev je obla i bez obzira koliko duboko je u vodi ( ok, ne mislim tipa 2-3 metra) jednostavno sam tok gura panjeve, polu potopljenu brad i sl ispod...tako da skoro sve, sem laganog otpada prolazi...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju