Nautika opšta... > GPS
Koliko je tacan
Kapetan:
naravno mozes a setujes mali milion stvari ono eto je meni interesantno je da mozes da setujes koliko ucetslao da uzima tacke i slicne zezancije sto na chu daje posebnu car jer mu je maximalna nizvodna oko 11 12 a uzvodno izmedju 6 i 8 km /s pa sto vise tacaka to bolje....
prevashodno imam ideju da ga koristim na jedrilici za utvrdjivanje brzine i slicnih stvari kao i predjene ukupne daljine... pr eneki dan dule i ja krenemo ka srednjim vodama, vetar u pramac , znaci morali smo do dole da idemo CIK CAK ... sa cheom bi ta daljina bila oko 6 kilometara ali zbog cik cak kretanja mislim da je predjena daljina bila negde oko 12 - 15 km
Pera GARMIN:
Vidim Dule da bi Kap i da mu mob pere, pegla ... Mada nije čudno, to je trend i kod drugih korisnika nautičke elektronike, samo po svetu svi primenjuju: "sve na iPhone" filozofiju.
LM, postoji nešto što se zove VMG ili Velocity Made Good. Tj. brzina približavanja cilju, koja se koristi upravo za određivanje brzine kretanja ka cilju kod putanje koja nije pravolinijska. Uzima u obzir trenutnu brzinu, odstupanje od željenog kursa, približavanje / odaljavanje od cilja i sl...
mossi:
Naravno da će predstavnici specijalizovanog hardwera za nautičku opremu imati primedbe na "telefon".
Ali SVAKO ali baš SVAKO ko IMA mogućnosti uzeće bolje, skuplje, specijalizovano.
OSTALI uzimaju DOSTUPNO. :)
Ta dostupnost jeste konkurencija specijalizovanim proizvodjačima i oni će imati ozbiljan problem koji će rešavati na nekoliko načina:
1. Davaće (MNOGO) više za iste pare.
2. Davaće isto za MANJE para.
3. Uvešće nove kategorije popularnog hardwera, što i sam Garmin već čini.
:good:
Kapetan:
--- Citat: Dule 28, 12, 2010, 11:50:18 pre podne ---Bilo koji Garmin iz nautickog programa ima sve te mogucnosti koje si naveo gore. Postavice tacke na svakih 10 metara ako zelis. Vi bas hocete od mobilnog telefona nemoguce. Da bude telefon, kamera, fotoaparat, GPS, reflektor, alarm, kuvarica...
--- Kraj citata ---
a sto da nosim pored mene telefon , gps, podsetnik , fotoaparat, kameru, kalendar, sat , alitmetar i sta jos ne ... pa trebalo bi da ponesem ceo dzak bre:)
... dovoljno je poneti mobilni telefon , ako vec nisu mislim da su mobilni jako blizu toga da sa mogucnostima pregaze stand alone uredjaje... pogledaj naprimer klasicne navigacije prednost im je po meni samo u velicini ekrana.. uporedi fotoaprate vecina njih je duplo deblja od telefona (ok znam rezolucija i sl) a mobilni su se u zadnje dve godine debelo priblizili fotoaparatima...
kad bi moglo da stavim mobini na dno Chea i da mi projektuje negde na zid dubinu i konfiguraciju to bi bilo idealno :good:
Kapetan:
--- Citat: mossi 28, 12, 2010, 12:13:18 posle podne ---Naravno da će predstavnici specijalizovanog hardwera za nautičku opremu imati primedbe na "telefon".
--- Kraj citata ---
kad budem imao brod kakav mi treba, ima pera da pise fakturu na dve strane do tada mobilni :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju