E, ovako treba... > Brodogradnja

Egije ili Rebra

<< < (8/14) > >>

rade:
ako se krene sa 3000e.materijla,pa ruke jos 3000,pa dobra zastita i farba jos1000 pa kako Zoki rece oko2000e enterijer,motor polovan25ks oko2500 pa dzidza dzadze jos 2000e i dodje cifra skoro do 15000 evra.A domace i ruke majstorske bar troduplo jeftinije nego na zapadu.

Kapetan:

--- Citat: rade  14, 12, 2010, 20:27:36 posle podne ---ako se krene sa 3000e.materijla,pa ruke jos 3000,pa dobra zastita i farba jos1000 pa kako Zoki rece oko2000e enterijer,motor polovan25ks oko2500 pa dzidza dzadze jos 2000e i dodje cifra skoro do 15000 evra.A domace i ruke majstorske bar troduplo jeftinije nego na zapadu.

--- Kraj citata ---

projekat je recimo 2000 evra (dal da kupis dal da ti prave)
materijal secenje i ostale varijante  3000
ruke 1500 (jer nema secenja i mozganja vec lego kockice i varenje...)
enterijer 2000
--------------------
8500 evra za brod koji znas kako ce se ponasati na vodi i koji ce voziti i tvoji unuci...

Vuk:

--- Citat: Kapetan  14, 12, 2010, 21:18:07 posle podne ---
--- Citat: rade  14, 12, 2010, 20:27:36 posle podne ---ako se krene sa 3000e.materijla,pa ruke jos 3000,pa dobra zastita i farba jos1000 pa kako Zoki rece oko2000e enterijer,motor polovan25ks oko2500 pa dzidza dzadze jos 2000e i dodje cifra skoro do 15000 evra.A domace i ruke majstorske bar troduplo jeftinije nego na zapadu.

--- Kraj citata ---

projekat je recimo 2000 evra (dal da kupis dal da ti prave)
materijal secenje i ostale varijante  3000
ruke 1500 (jer nema secenja i mozganja vec lego kockice i varenje...)
enterijer 2000
 :good:
--------------------
8500 evra za brod koji znas kako ce se ponasati na vodi i koji ce voziti i tvoji unuci...

--- Kraj citata ---

Zoran Marinković:
 :good:

Mislim da se ovde previše brkaju poimovi. Jedna stvar je ispravan projekat, odnosno tačno iscrtani detalji, a sasvim druga stvar
je majstorska ruka.
Zašto mora da postoji konfrontacija, zašto se jedna i druga stvar ne bi posmatrale kao delovi iste celine.
Sasvim je normalno da ćemo se odlučivati za dobre majstore koji se razumeju u svoj posao ali i u projekte.
Samo da me niko ne ubeđuje kako je bolja i preciznija majstorska brusilica od CNC mašina koja radi po ispravnom projektu.

Često u ovakvim situacijama imam svoju izreku : " Moj otac je bio odličan zidar i napravio dosta kuća, ali nikada neće biti arhitekta"

kemppi:
Kapetane
Kada bolje razmislim cela ova prica ima smisla,ako se radi korito sa izlomljenom ili oblom formom trupa,tada se rebra deformisu,ili seku pa savijaju.Problem je sto se tesko moze napraviti svako rebro da u milimetar odgovara projektovanom(pogotovo aluminijum,jer pri unosu toplote mnogo se vise deformise od celika) i svako inajmanje odstupanje dovodi do vidljivog preloma na oplati trupa,umesto blagog savijanja,pa se mora brusiti rebro,odnosno varom popunjavati veci zazor izmedju rebra i oplate.
Sa druge strane i onaj na CNC-u moze da omane u unosu podataka,ili u neznam vec u cemu,jer mi se desavalo da odnesem crtez,pa posle kada treba da sklopim elemente,komplentna celina mi izgleda blago deformisano(sklapao sam neke mozaike od medijapana),tako da posle toga nisam nista komplikovano ni pokusao.
Na ovoj slici se vidi gde bi odgovalo rebro tacno iseceno,jer se lim savija u 3 dimenzije:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju