E, ovako treba... > Brodogradnja

Egije ili Rebra

<< < (6/14) > >>

Vuk:
Pa dobro otpada uvek ima, mada lično mislim da sa ovom vrstom rada otpada najmanje. Snaći će se majstori pa će spojiti par isećaka i dobiti površinu koju mogu negde iskoristiti.

IKA:
Vuče iz tebe upravo progovori srbin.Zar nije licemerno od majstora koje tako nemilice kritikujemo i pljujemo sad tražiti da nam iskoristi odpad na način na koji upravo mi pravimo naša plovila , seci krpi sklapaj. Ako se upoređujemo sa svetom , onda te varijante --skupi tri odpada pa sastavi jedan deo-- nemogu da se uklope u varijantu proizvodnje po svetskim standardima.Ili radi kao oni ili radi kao što se radi u srbiji, i nemoj upoređivati njihov i naš kvalitet.
Ja sam mog Odiseja napravio na srpski način ..seci d..e krpi uši , i ploviću snjim dok nebudem mogao da platim da mi neko napravi po svetskim standardima , do tada mi nepada napamet da ga poredim sa proizvodima sa zapada.

kemppi:
Stvarno nema potrebe iz table lima seci kompletno rebro,vec je lakse sastavljati iz standardnih sipkastih profila,kao na mom aluminijumskom camcu.Konstrukciju broda oplata dodatno ucvrscuje,kao lesonit tabla na poledjini ormana sto ucvrscuje ceo orman,iako je tanka.

bugi:
Apsolutno se slazem sa poslednja dva komentara
Najvise od svega sto sam zamerio manjim kabinasima je debljina lima...narocito na kabini
Ljudi na smederevca izvare kabinu koja je teska gotovo kao ceo camac
Pre svega predebeo lim a onda konstrukcija kao da ce svi biti na krovu
A da ne pricam o kutijama koje su 30 x 30
Takodje mnogi mali kabinasi iz kucne radinosti su uradjeni preteski iz neznanja
Kad covek kupuje camac uvek je prica prodavca kako je lim debeo 3 mm
U startu coveka prevare jer je lim 2 mm
Pa jos star 15 godina i obrusen 3 puta...da ne pricamo o koroziji koja ga je olaksala
I onda na to kabina koje je od 2 ili 2.5 mm i eto nestabilnog kabinasa

Kapetan:
citajuci komentare zakljucio sam da ceo svet gresi i da je rad po projektu i uz pomoc CNC masina extremno skuplji i komplikovaniji , ujedno sam zakljucio da su flaxovi bolji od rebra, i da srspki majstori nemaju trunku otpada u materijalu...

jesam ja za Serbia uber alles, ali braco mila... :suicide:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju