E, ovako treba... > Plovila
ponovio sam se
budens72:
Hvala svima,
što se tiče potrošnje, taj motor na punom gasu troši oko 5 litara na sat,pa čak i malo jače....čitao sam testove brzine sa motorom od 10 ks na dalmatinkama i po tim testovima maksimalna brzina na moru,znači na stajaćoj vodi iznosi 6.5 čvorova, što je oko 12 km/h, pa ako u uzvodnoj plovidbi odbijem brzinu Dunava od 4 km/h dolazim do brzine uz vodu od 8 km/h.... e sad ja imam da pređem 6 km i malo jače jer moram preći i Dunav, a računam kao da svih 6 km plovim uz vodu da bih imao i rezerve....
Možda grešim ali moja računica je uvek malo veća od realne.... tako sam navikao jer u 90% slučajeva ja plovim nizvodno od marine i uvek moram imati rezerve goriva da bih se vratio nazad
psale74:
Bravo Dejo!
Evo sada saznah i ja da si se ponovio za Džosona.
Dok ja pričam i razmišljaš ti samo kupuješ, a usput me savetuješ da ne žurim :)
Doći ću i ja na red pa ćemo da merimo ko pravi veće talase :)
Neka ti služi što duže i što manje da išće.
IKA:
psale vidiš da te zagovara dok ne pokupuje ono što valja. :yahoo:
Deki nešto mi te računice nisu jasne.Ja sa Odisejom idem 8km uzvodno sa 8 ks,ti bi trebalo da ideš minimum 10 uzvodno i 16 nizvodno.
Uostalom kome je bitna potrošnje ne kupuje džonsona već :stop:
psale74:
Odisej, čitaš mi misli :)
Sve će pokupovati moj drug Deja.
budens72:
Sale,
ovog Johnija "nišanim" već 2 meseca, ali nisam imao vremena da ga kupim ranije, kad sam skupio "vremena", ja ga pazario :lol:
Iko,
ja ne mogu znati kako će se dalmatinka ponašati, jer je nisam ranije nikada imao prilike koristiti, ali na osnovu iskustava drugih ja dođoh do ovakve računice i biće mi drago ako se u praksi pokaže bolje nego što sam ja proračunao :dance1:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju