E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Ispuna metalnog korita
Kapetan:
Na sajmu sam upoznao nekog nemaca koji mi je pokazao poprecni presek camca.. e sad to je bilo po sistemu 5 mm plastike 8 cm pene i opet 5mm plastike...
ono sto me zanima da li taplastika moze da se spusti i u metalni camac na dno i kakva je u dodiru sa vodom ?
ujendo kako se krecu cene ?
mislim da bi to bila lepa kombinacija za mnoge metalne camce jer bi se time dobilo na prostoru jer ne bismo morali da pravimo posebne komore za plutanje...
KNINDZA:
Mislis na penu? Ako mislis na penu to je ista ona sa privezaka moja ladja...
mossi:
--- Citat ---posebne komore za plutanje
--- Kraj citata ---
Oko toga postoje dileme..
Ili imaš komoru 100% funkcionalnu (neka matematika, onoliko litara vazduha koliko je težak brod) ili nemaš, suspendig je najgora varijanta.
Nedeovoljna komora pravi ogroman problem jer brod ne potone nego se valja iznad dna!
Bolje ga onda pustiti da se zakuca u dno jer tada 80% znaš gde je, onako.. :sorry:
zorter:
Kapetane na dno metalnog camca (ako je duplo, t.j. ima komoru kao sto radi mossi) moze da se ubaci poliuletan (pur-pen) u komponentama. On ima cilj da ispuni prostor da ne udje voda. Prima vlagu oko 2%, sto je na tu zapreminu malo. Ne znam cenu ali ima u svakoj prodavnici boja i lakova.Pozzz
KNINDZA:
Svojevremeno sam razmisljao o stavljanju pur pene na dno ali i na oblaganje cele unutrasnjosti (odlicna izolacija nema vlage 100% tj. kondenza) pa sam raspitivao, pur penu imamo uglavnom u tubama ali bi za povrsinu broda to puno kostalo, tako da sam nasao pur penu u prahu u kanticama shto je mnogo jeftinije.....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju