E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Ispravljači napona
marke:
Citat:
"@Marke,
ne secam se da li diode (bez kondezatora) podizu nesto napon iza gretza u odnosu na napon sekundara. Ako podizu, dobio bi tacno onoliko (otprilike) koliko mu treba za punjenje akumulatora."
Dioda spusta napon za 0.6 V ako ih ima dve u kolu kao u Grecu imas manji napon za 1.2V
zorter:
--- Citat: Dule 02, 12, 2010, 22:01:54 posle podne ---A koji ventilator si stavio?
--- Kraj citata ---
Bilo koji. Samo da radi na 220V posto nisam nasao neki koji bi radio na 48V. Imao je elisu sa dva pera. Vazno je samo da duva preko namotaja.
--- Citat: marke 02, 12, 2010, 23:39:50 posle podne ---Dioda spusta napon za 0.6 V ako ih ima dve u kolu kao u Grecu imas manji napon za 1.2V
--- Kraj citata ---
Znaci elektroliti podizu napon, a njih ovde nema. Onda bi bilo dobro dodati jos namotaja, bar do 55V (ne mora do 58V).
marke:
Tako je Zorteru posto instrument ocitava efektivni napon (da ne komplikujem sa objasnjenjem) ali su vrhovi napona par volta visi i oni pune akumulator pulsno na malo veci napon.
Nemo:
Tema je zaista zanimljiva.
Posto vidim da ima poznavaoca ove teme, mene zanima kako da otprilike saznam koliko moze ampera trafo da isporuci?
Samo znam da se prikljucuje na 220v na izlazu ima 26v a sem toga znam da ima veze debljina zice i poprecni presek jezgra.
Ja ga vec koristima ali nemam neke potrosace koji bi puno trosili.
zorter:
Nemo, ako je transformator fabricki (pravilno projektovan) dovoljno je da izmeris debljinu zice i da u tablicama nadjes koju struju mogu da propuste. A ako je homemade, proveri i povrsinu jezgra pa mu je onda max opterecenje ona manja vrednost.
Nadam se da si me razumeo !!! :good: :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju