E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

PIMI - http://www.pimi.co.rs/

<< < (9/13) > >>

tule:
Tu, na tom mestu, u vrbaku  gde sam ranije imao splav, proveo sam najlepse godine na Savi.
Ideja o gradnji te sojenice rodila se jedne decembarske noci ’96.  u jednoj budimpestanskoj kafani.
Sam pocetak gradnje morao je da saceka moj povratak u Bgd.
U leto ’98 postavljena je metalna konstrukcija, u rano prolece ’99. pocelo je bombardovanje i sve je stalo,
ipak, u septembru te godine postavljena je kucica, pod, zidovi, vrata i krov.
2000-te zivot me je odveo nekim drugim stazama, a ona je ostala sama na milost i nemilost Save.

Nadam se da ce je sadasnji vlasnik zavrsiti  i uzivati u njoj isto onako kako sam i ja mastao kada sam
pocinjao da je gradim

Zux-Pimi:
Eto kako je svet mali, neverovatno
Sta da kazem, sem svaka cast na ideji i samoj realizaciji ovakve oaze mira
Stvarno se radi o pravom mestu za uzivanje i bekstvo iz svih problema koji nas okruzuju
Sojenica je stvarno prelepa, na odlicnoj lokaciji i vidi se da je dosta ljubavi i truda ulozenu u njenu izgradnju
Bitno je da je problem sa poplavama uspsno resen i da je to potvrdjeno ove sezone, kada je Sava bila poprilicno visoka
Sadasnji vlasnik je stvarno dosta ulozio (i vremena i truda, a i novca) da stavi tacku na I i da sojenica postane ono zbog cega ste je Vi i gradili (a sadasnji vlasnik kupio), mesto za uzivanje i dalje mastanje

Kapetan:
i ja bih sojenicu al kasno sam se setio :(

btw kad dodje voda sojenica pluta , a da li posoje neki klizaci koji je drze na mestu da ne odpluta , i sto je najbitnije da s eposle vrati na svoje mesto ?

koliko su sigurni ovi pontoni od lopova ?

Zux-Pimi:
Kapetane nikad nije kasno, bice vremena i za sojenicu :D

vidi se na slikama "u toku radova", postavljeni su novi stubovi (kutije) i cela sojenica je "prebacena" na njih, stari noseci stubovi su odvojeni od sojenice i oni (sa preostalom starom konstrukcijom) imaju ulogu sipova
klizaci su postavljeni na svaki stub (vidi se na slikama)
tako da sojenica nema gde da odpluta, vec samo klizi gore/dole po staroj konstrukciji
pontoni su putem brezona i matica (28 komada po plovku, M16) spojeni sa konstrukcijom sojenice, a potom je kao osiguranje vrseno zavarivanje matica, tako da lopovi ima da se narade da bi odneli bar jedan plovak :D

Kapetan:

--- Citat: Zux-Pimi  06, 02, 2011, 12:10:01 posle podne ---.... tako da lopovi ima da se narade da bi odneli bar jedan plovak :D

--- Kraj citata ---

svaka cast za ovo , koliko kosta ovako jedna investicija orijentaciono ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju