E, ovako treba... > Kuće za odmor, vikendice ...

PIMI - http://www.pimi.co.rs/

<< < (6/13) > >>

Zux-Pimi:
cena je od do i to zavisi od potrebne nosivosti (tj. koliki precnik plovaka je potreban, kolika duzina), od vrste poda, od toga da li treba ograda ili ne i sl.

orijentaciona cena za pristan je cca 200 EUR/kvadratni metar
tj. npr. pristan 2,50 ×6,00 m je cca 3.000 EUR (plovci fi 630 mm, duzine 5,50 m, 2 kom., toplocinkovana metalna konstrukcija, polietilenske podnice)

znaci to je cena za jedan ovakav segment

Zux-Pimi:
nemam pojma radile su slike normalno kada sam ih okacio
mogu sada da se otvore, ali mora desni klik, pa open in new tab/window

Kapetan:
sredio sam slike sada

postimage.org

nije najsrecniji kada embedujemo slike, verovanto posle odredjenog vremena menja putanje da bi naterao ljude da dodju do sajta.. sad sam ja sve teme ponovo prekucao i ok je

Kapetan:

--- Citat: Zux-Pimi  24, 11, 2010, 12:01:54 posle podne ---@Kapetan
kad se radi o pontonima, broj i duzina cevi zavisi prvenstveno od planirane nosivosti, kao i od tezine konstrukcije kostura pontona, vrste poda i sl.
recimo da neka gruba racunica kada mi pravimo kompletne pristane (polietilenski plovci, toplocinkovana celicna konstrukcija, polietilenski podovi) kaze da u proseku metalna konstrukcija i podovi po kvadratnom metru teze cca 20 kg
recimo za pristan 1,50 × 6,00 m tezina metalne konstrukcije i poda iznosi cca 180 kg, posto imamo podatak koliko nosi duzni metar plovka (npr. fi 750 nosi 200kg/m`, fi 630 150kg/m...) onda se u zavisnosti od planiranog opterecenja pristana dolazi do broja i duzina plovaka
mislim da bi npr. 3 plovka duzine 1,50 m postavljena popreko bila dovoljna, tj. obezbedila bi pristanu nosivost od oko 50kg po kvadratnom metru
napominjem da se sve ove nosivosti (i za kompletan pristan i za plovke po duznom metru) odnose na potapanje samo do polovine plovka

--- Kraj citata ---

znaci ovako :
3 x 1,5 = 3 x 250 evra (izvukao sam neki prosek iz cenovnika na ovom linku http://pimi.co.rs/pro.php?p=10 )
metalna konstrukcija 200 kila  recimo 400 evra (urade je externi majstori)
hodajuci deo 15 evra x 9kvm = 150 evra (neka ode na secenje 1kvm )

iz cega sledi :

750 evra (plovci)
150 evra (pod)
400 evra (metalna kostrukcija)
200 evra (razni nepredvidjeni troskovi tipa spojevi , drzaci za sipove i slicno)
------------
1500 evra Ponton 6 x 1,5 metara nosivosti 450 kila (pa do 900 kila do punog potapanja)

--- Citat: Zux-Pimi  24, 11, 2010, 12:01:54 posle podne ---jeftinija alternativa bi mogla da budu aluminijumski sendvic paneli sa poliuretanskom ispunom koji su relativno dugotrajni, imaju par mana (kao npr. izuzetno veliko zagrevanje, tako da moraju biti kompletno pokriveni itisonom, inace...), ali su cenom vise nego pristupacni (max. 15ak eur po kvadratu)

--- Kraj citata ---

cena je odlicna, dajte malo vise o njima , na koliko treba rostilj da se postavi ? sa rostiljem koja im je nosivost ? imam splav i najverovatniej cu na njemu da podignem kancelarije za firmu pa gledam opcije :)

ronac:
Kep,slike se ne otvaraju. :this:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju