E, ovako treba... > Honda
HONDA 5 ks
Losmi:
Srecna Nova godina svima! :)
Cini mi se da je najbitnije kako i koliko se motor koristi. Moze polovan ako se zna od koga se kupuje. Uzimati iz uvoza nesto je macka u dzaku, bar za mene, mozda za nekog sa vise iskustva to nije tako. Tako sam i auto kupovao. :D Mimo toga, ja na oglasima nisam video nista primamljivo, da vlasnici prodaju.
Recimo Tomos 4 koji trenutno imam na specijalu je u dobrom stanju, ali mi se desilo da pukne crevo za dovod goriva, sto ide ispod filtera za vazduh. Nije ne znam koji kvar, ali generalno godine su vec i te stvari se desavaju (staro crevo). Takodje, kada se ugreje treba mu nekoliko povlacenja da upali i uvek imam tu neku vrstu nelagode "hoce li", ili recimo da se uputim par km nizvodno. :D
Opet kod mene je taj motor u upotrebi relativno cesto i ne zelim da razmisljam. Naravno, i nov motor moze da stane. Evo kumu je stao Tohatsu 30ks, na Masheru, star 2 godine zbog vode u gorivu. Sada je stavio separacioni filter pa valjda nece imati problem.
Ova nova Honda 6ks mi deluje kao dobro resenje, mada objektivni minusi su sto je jedan cilindar i malo tezi motor (ali opet mislim da nece previse potapati zrcalo na specijalu).
neptun:
--- Citat: zankiki 03, 01, 2022, 15:14:18 posle podne ---Meni je motor na pomoćnom čamcu johnson 6, moje godište (1979).
Preko zimi ga nekad ne upalim po 3-4 meseca, posle toga upali na prvi, nekad drugi potez.
I tako već nekih 5 godina koliko ga imam... Nikad ništa servisirano ni pipnuto, kapiram da bih ga ove zime mogao bar počastiti zamenom ulja u peti.
Tako da što se tiče pouzdanosti, nije sve ni u tome kupiti novi motor.... I oni mogu da zezaju, a može i stari biti pouzdan, ako valja.
--- Kraj citata ---
I ja se slazem da nov motor nije bas 100% pouzdana stvar. posebno sto su novi sigurno losijeg kvaliteta nego neki iz 80 -tih kao taj johnson.
Nov mali suzuki sam posle sezone samo isprao u cistoj vodi i potrosio benzin iz karburatora. a kad sam uzeo da ga lepo servisiram posle 2 meseca jedva sam ga upalio.toliko jedva da sam pomislio da nesto debelo ne valja. Bas me iznerviralo ,posto sam prvi put kupio nov motor. videcemo na prolece kako ce biti. inace je letos radio ok.
Stara Yamaha 8 2t ,koju imam odavno i stara je verovatno 30 godina nikad se nije desilo da ne upali lako. sigurno da je za pomocni motor ok kupiti dobar polovnjak.
Drivee:
Nikako uzmati honda ili yamaha od 4-5ks, ove novije. Promasene serije! Retko koja radi kako treba, ima ih ali su retke. Ako upale, sve super, problem je sto slabo pale.
Uvek sam za 2T, nema servis, jednostavna i ima jako malo toga da krene po zlu.
Losmi:
Sada tek nista ne znam. :D
George:
A da se ti vratiš na Tomos 4? Koliko vidim ni ovi novi baš nisu nahvaljeni po pitanju palenja.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju