E, ovako treba... > Elektronika

Radio uredjaji....... svašta-nešto

<< < (2/10) > >>

LSI:
Ja sam već ranije pisao o tome da mislim da bi svako ko je na vodi trebalo da ima neku radio stanicu, pa makar i najmanju i najslabiju.
Ima sada i nekih portabl, džepnih, koje su sasvim upotrebljive.

Medjutim, kod nas ih nema često, a i kad se pojave, cena im je obično preko 100 evrića. I tu mi onda stanemo.

Jeste, bilo bi lepo, ali za te pare može...

A stanice nam trebaju i da jedni druge upozorimo na nešto (npr. nailazak ribočuvara) ili kada imamo problem da pozovemo u pomoć.
Tačno je da danas mobilni telefoni mnogo pomažu ali brodska radio stanica je ono što će dobaciti do najbližeg "kolege".

Valjalo bi da malo "prošnjuramo" po internetu i vidimo gde i koji modeli bi se mogli nabaviti, pa možda da organizujemo uvoz neke količine za članove našeg foruma.
Šta mislite o ideji?

zorter:

--- Citat: LSI  10, 11, 2010, 17:53:55 posle podne ---.......
Valjalo bi da malo "prošnjuramo" po internetu i vidimo gde i koji modeli bi se mogli nabaviti, pa možda da organizujemo uvoz neke količine za članove našeg foruma.
Šta mislite o ideji?

--- Kraj citata ---

Ako se Kapetan slozi ! :good:

Inace ideja je OK. "Aluxom" i ostali preprodavci su previse skupi. :wild:

mossi:
Marine ili brodska radio stanica spada u kategoriju radio stanica za koju (stanicu) je potrebno imati dozvolu za nabavku i posedovanje, kao i odgovarajuću radioamatersku licencu. Tako da tu cena igra manju ulogu, naravno ne nebitnu.  :dance1:

:drinks:

zorter:
Ovde ima nesto o tome (mada nigde nisam nasao sta treba za nabavku, iako tako glasi pravilnik), a o uredjajima za plovila u Clanu 14.

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=430.0

Kapetan:
1 mozemo da uvezemo nije problem .. na cenu na internetu treba dodati :

A za celu kolicinu spediciju koja je oko 50 evra (Transped pro team)
B Transport racunajte oko 100 evra
C PDV na tu cenu (mi kupimo bez PDV-a )
D Carina mislim da je oko 10 %

Ono sto je bitno zakon dozvoljava kupovinu ali ne dozvoljava koriscenje :) tako da mozete d aje kupite ali ne smete da je koristite  :wild: :taunt: :wild:

2 Ja sam pre nedelju dana kupio radio stanicu ZONTON 999 za 55 evra na buvljaku u Bubanj potoku ... radi sasvim ok .. ima 16 kanala koje mozete da memorisete jednostavnim ukucavanjem frekvencije , a bateriju sam napunio prvog dana iako je zezam svakog dana evo vec nedelju dana se nije ispraznila...

frkventni opseg je 136 - 174 MHz sto pored nautickih podrazumeva i neke taxi kanale, hitnu pomoc i jos sto sta  ...

ovde mozete videti ko sve koristi taj opseg :

http://registar.ratel.rs/cyr/reg2/?action=table&filter=&source=1000&vazece=&nosilacNaziv=&datumIzdavanjaOd=&datumIzdavanjaDo=&rokTrajanjaOd=&rokTrajanjaDo=&vrstaStanice=&vrstaSluzbe=&freqOd=136&freqOdJedinica=6&freqDo=174&freqDoJedinica=6

mislim da je jeftinije kupiti od Bugarina 10 komada i traziti nizu cenu od 55 evra nego uvoziti ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju