E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Zoki
IKA:
Ja bih nešto pitao,čisto iz znatiželje.
Ta cena od 5000e šta podrazumeva,do koje i u kojoj fazi izgradnje.
SALE NB:
--- Citat: IKA 23, 07, 2012, 23:06:04 posle podne ---Ja bih nešto pitao,čisto iz znatiželje.
Ta cena od 5000e šta podrazumeva,do koje i u kojoj fazi izgradnje.
--- Kraj citata ---
Koliko sam shvatio (nisam 100% siguran), ta cena uključuje ofarban, ostakljen brod sa postavljenom izolacijom i obložen šperom i laminatom iznutra. Takođe podrazumeva i neku osnovnu instalaciju za svetla i slično.
Verovatno još ponešto.
Koliko sam razumeo Zokija, prvobitno je dogovoreno 4.800, pa su naknadno dodati još neki radovi za 200-300 evra. Za više detalja bi morao da pitaš Zokija.
IKA:
To umnogome objašnjava materijal koji Zoki koristi.Tanje flahove,cevi,manje ojačanja.
To zaključujem,na osnovu moje računice za brodić Ogi,koji sam radio,i za koji je krajnja cifra samo za materijal izašla na nepunih 4000e.To znači da bi se Zoki uklopio u neku cenu ,na kojoj će imati zaradu,mora da koriguje količinu i izbor materijala.U biti takvu odluku ne podržavam, ali razumem.Ipak je konačna odluka na investitoru,koji u krajnjem dobija proizvod adekvatan uloženom.
SALE NB:
U ovom konkretnom slučaju nema govora o takvim uštedama, jer je naručilac precizirao šta se koristi i kakva ojačanja se ugrađuju. a prema Zokijevom mišljenju, ugrađeno je i previše. sajkaca
broker975fx:
Na ovaj novi može i potkrovlje da se digne, a što se Putina tiče za taj novac bi moralo da se vidi ipak više drveta a manje laminata i iverice. Kako je rešen vodovod i tankovi?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju