E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja Zoki

<< < (140/180) > >>

SALE NB:
Možda si u pravu, ali Plavi Horizonti nisu tek tada počeli proizvodnju brodova i čamaca, Zoki jeste.
To opet ne bi bilo fer prema Zokiju, on je pre 4 godine bio potpuni početnik.

Brodići su istih dimenzija, iste težine - ista debljina lima.
Zoki koristi epoxy osnovnu + PU lak, naravno, uglavnom od domaćih proizvođača. Po stanju laka na Iverku, rekao bih da tu takođe nema većih odstupanja.
Opet, s obzirom kakve su bile cene lima i ostalog materijala pre 4 godine, a kakve su danas, nešto opet ne vidim opravdanje za razliku od 3.000 evra. Zokijevi brodići nisu imali neke veće varijacije u ceni, ali jesu u kvalitetu, koji je, po meni, u stalnom porastu. Uostalom samo prelistaj ovu temu, pa ćeš videti Zokijeve cene i kvalitet 3 godine unazad.

Što se tih komšija tiče, naslednika Apića, beše Intertek ili tako nešto, oni su prošle godine , po sopstvenoj izjavi, izgradili i prodali 2-3 brodića, a Zoki negde 15-tak. Mislim da tu, za početak treba završiti poređenje. Cene na sajtu su primamljive ,ali pitanje je šta ulazi u tu cenu.
Ovaj Zokijev brodić je , sa svim što vidiš na slikama, ofarban, ostakljen, sa inox ogradom, rukohvatima, merdevinama i bitvama, sa povezanim volanom i komandama, izolacijom, itd.itd itd., koštao nešto oko 5.000 evra. Za detalje ipak treba pitati Zokija. Znam da cena uvek malo varira ovisno od cene lima i ostalog materijala, kao i od želja budućeg vlasnika.

Labud 1258:
Intertek ima nešto što Zoki nema, Apića kao stručno lice. Samim tim se poredjenje završava. Nisu ista kategorija. Nepredak kod Zokija je evidentan ali glupe greške se ponavljaju. Zar je problem iskopirati par jednostavnih rešenja od pravih brodograditelja ? Ili ponovo ona floskula, gazda je tražio tako i za ove pare ...  A to što Zoki ima kvantitet, meni ne govori baš ništa.

Kapetan:

--- Citat: Labud 1258  28, 05, 2012, 18:11:05 posle podne ---Intertek ima nešto što Zoki nema, Apića kao stručno lice. Samim tim se poredjenje završava. Nisu ista kategorija. Nepredak kod Zokija je evidentan ali glupe greške se ponavljaju. Zar je problem iskopirati par jednostavnih rešenja od pravih brodograditelja ? Ili ponovo ona floskula, gazda je tražio tako i za ove pare ...  A to što Zoki ima kvantitet, meni ne govori baš ništa.

--- Kraj citata ---

Labude slazem se, ali zoki ipak napreduje mada i dalje kao sto ti rece... Jeste da nije prici Interteku po kvalitetu ali vremenom ...
Koga zanimaju interketove cene ja predlazem da to pogleda direktno u njihovj temi ...

Labud 1258:
Možda Zoki ima ideologiju drugačiju od nekih brodograditelja ali za ladju je potrebno mnogo više od "znam da varim". Da li je ovo najbolje što on trenutno može ? Ako me ne bude mrzelo, slikaću prvu  ladju koju je aponja napravio 19788 "čaplju". Ako uporedimo tu ladju i Zokijeve sadašnje ladje ...

zoki novus:
Dobro je labude nemoras da se trudis.
Zoki radi kako radi i kome se to svidja on pazari.
Bilo kakva poredjenja nemaju nikakvog smisla  a i nisu za ovu temu...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju