E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Zoki
IKA:
Teško da ćemo zoki i ja biti u svađi, pre ćemo sarađivati.zato sam i nacrtao (kako sam znao) način kako ja radim poklopac sidrene ostave a da bude u ravni s palubom, da ne štrči.Iskreno to mi se nije svidelo pa sam zbog toga dao sebi slobodu da zokiju predložim izmenu tog dela palube dok još ima vremena ,pre farbanja.
Sva voda koja prođe imeđu poklopca i palube se crevom sprovede u odliv koji se završava tik ispod polucevi koja je postavljena po bokovima čamca , mada odliv može biti bilo gde pa čak i ispod vodene linije,Na samu cev ili crevo priključen je i odvod iz kutije kako bi se voda sa konopa ocedila i istekla iz same kutije.
Ja tako radim sve poklopce kako na prednjoj palubi tako i u kokpitu. :good:
poljo:
E ovo je mnoooooooogo ljepse ... cestitam
zoki novus:
vidim ja da je nikola odustao i od projekta i od debljine lima i od brodskog lima i od raznih drugih visina i sirina :smile:
i posto ce po ko zna koji put sam sebi da uskoci u usta vec vidim kako brodic pod radnim nazivom dule savic uplovljava u govnaru :good:
i sve to bi bilo sasvim u redu da nam je bar malo manje ispirao mozak svih ovih godina sa brusom vilisom i ledolomcemod bar 5mm
u svakom slucaju jedva cekam da zaplovi pa makar i pod nikolinom komandom :stop:
Kapetan:
Iko identicna stvar je na mojoj jedrilici , stim da nisu cevke u pitanju nego gumena creva sa sajbnama
Kapetan:
@novus
malo si se zeznuo, da je tako lako naci brod odavno bih ga ja pazario .... i ovaj mi je mali ... evo spisak sta sve fali da bih ga uzeo u razmatranje:
-minimum metar u duzini (50 cm u kabini 50 cm na krmi
-statva celom duzinom
-kobilica
-4mm lim celo korito minimum
-3mm nadgradnja minimum
-egije na max 40 cm
-jaci flahovi
-bok krme vislji 30 cm
-samoprazneci deo nizi 10 cm
-"ukopan" motor u krmu
....
Navigacija