E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Zoki
maverick:
na tanjem limu varovi se ni ne bruse na nulu....
sharke:
Po nekom pravilu,varovi se nebruse na koritima čamaca,cisternama,i td.U suštini bruse se samo iz estetskih razloga i to površno.Mnogo se komentarišu varovi,a da pri tom nismo ni kompetentni za to.Ipak je to znanje koje se stiče iskustvom,godinama i kilometrima varova.Sama završna obrada,zavisi od toga koliko majstor ima šlifa zab majstoriju,to jest koliko je pedantan.Čovek može da bude vredan kao pčelica,ali ako nema u sebi tu pedantnost,možete vi da pričate koliko hoćete.Inače .podržavam Zokija i njegov rad,a sam pokazatelj je i to što ima toliko posla.
Zoran:
Interesantna pojava,ali bas svaka ladja iz inostranstva uradjena u
metalu,deluje kao da je od plastike dobrano treba zagledati da bi se pro-
valila.Verovatno sto ne bruse varove,a lim im talasa.
maverick:
di je ovaj majstor od toga, te ladje izvana imaju nacrt, limovi su obloga oko necega a ovdje se sve radi naopako....
zorter:
--- Citat: stvlada 22, 10, 2011, 11:42:21 pre podne ---zorter kad bi obrusio varove,korito bi mu se raspalo,jer je lim 2 mm,od stajanja i oksidacije se jos dodatno otanjio,zato se i vide one progoreline na koritu :taunt:
--- Kraj citata ---
U brate, al palam...ite. Naravno da je progorelo kad sam vario sa klasicnim aparatom. Nemam CO2.
Sta bi tek rekli za splavove koji su uradjeni od buradi, lim 0,5 do 0,8mm. Traju godinama, a samo ce moje korito od 2mm da odmah "pojede" korozija.
Evo necu vise o tome, casna rec, pionirska... :pioneer:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju