E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Zoki
Kapetan:
prvo bih se slozio sa Barbom oko definicija kako se camac ponasa, toga jednostavno nema u Srbiji jer nema ni testova domacih camaca , pa se tako sve svodi na subjektivan osecaj o cemu eni blue i sale pricaju
--- Citat: SALE NB 21, 10, 2011, 11:22:09 pre podne ---Već prva sledeća skuplja ponuda je duplo skuplja, a nažalost nije i duplo bolja. To je formula Zokijevog uspeha!
--- Kraj citata ---
sa ovim se potpuno slazem , eni blue nadam se da se ne zalis na zokija na ogrebotine od varova, jednostavno svi camci su mu takvi i to je to , ko je citao ovde postove to se od prvog dana pominje i to je tako ...
evo mog iskustva...
ja vozim prvi camac koji je zoki napravio, uzeo je korito od nekog radnog camca koje je ranije imalo osovinski vod i uradio kabinu ... kabina kakva takva jos sluzi ima tu jednu jebenu rupicu na krovu zbog koje sam stavio musemu (nisam znao za ovo sto je Eni stavio) i to je to ... prozori su od autobusa br 16 i mogu reci da bas nisu bili dobro zavareni posto sam morao da ih dihtujem jednom prilikom .. po krovu moze da se gazi seta a kada se popnem na drugi krov (kabina) ja se nalazim na recimo 2,3 metra iznad vode i ako je usko korito oko 2 metra ceo camac je prilicno stabilan ...
elem .... po meni zoki mora da uradi jedan brod po projektu i propisima ... onda bi se znalo sve... samim time bi sve ove rasprave bile izlisne ...
smeta meni sto su varovi ne obradjeni,
sto su ograde nazubljene kao za abordazu,
sto se boja podklobuci i slicno ..
ali bio sam prisutan na dva dogovora za zokojime prvo je drugar pravio siklju i uzeo sve najbolje (neke farbe, obrade varova i slicno) , i bio je jako zadovoljan drugi dogovor je oko ovog camca gde sam ja jos na sastanku rekao coveku da ne treba tako al dzaba ... e da obicna siklja je bila recimo 550 a ova je izasla recimo 700. znaci oko 20% skuplje
po meni zoki je varilac a ne brodograditelj , a ako pogledate 90% plovila na nasim rekama tu brodograditelj na zalost i ne treba .... ekonomsko stanje u zemlji je tako da ne dozvoljava ni gradjanima da razmisljaju o projektu ni zokiju da krene u projekat ... na zalost ...
eni blue:
Kapetane, naravno da mi smetaju neobradjeni varovi i smatram da je to Zokijev nemar i da to nema veze sa cenom nego sa nemarnoscu ili lezernoscu kako god hoces, i ti to dobro znas, a to je za njega sat vremena posla i da ne pricam da su varovi na 4-5 mesta iznad vodene linije popustili i za mene je Zoki majstor a ne brodograditelj i ne mislim da ga napadam nego sam kompletan dozivljaj od dogovora do spustanja u vodu prepricao, i mislim da to mora da popravi i znaj kada je farba u pitanju Zoki sam izabrao i podlogu i boju a ja na izbor nisam uticao uslovom oko cene. I opet ponavljam da mora da prestane da proziva pravdajuci sebe, ljude kojima je pravio camce sa upadicama - koliko para toliko muzike - jer ljudi koji odvoje manju sumu novca za uzivanje na vodi i jesu njegova ciljna grupa. ja opet podvlacim ne napadam Zokija, onaj koga najvise kritikuje jeste mu i onaj koji mu daje najbolje savete :drinks:
Barba:
--- Citat: Kapetan 21, 10, 2011, 12:41:05 posle podne ---prvo bih se slozio sa Barbom oko definicija kako se camac ponasa, toga jednostavno nema u Srbiji jer nema ni testova domacih camaca , pa se tako sve svodi na subjektivan osecaj o cemu eni blue i sale pricaju
--- Kraj citata ---
Razumem ja da je to subjektivan osecaj, ali ne razumem na sta se misli kad se to kaze. Znaci interesuje me sta znaci kada se kaze da je camac plovan i sta znaci kada se kaze da je podvozan jer su to jako cesti izrazi.
U oglasu je novi vlasnik pored cene od 3250e napisao i da je ovaj camac izuzetno plovan, da li u toj izjavi i izjavi tipa ovaj camac je izuzetno limen ima ikakve razlike?
Zoran:
Ajde zakljucajte i ovu temu.Vi o klin Zoki o plocu.
Ocigledno da ne prihvata kritike,znaci djaba sve to.Ispade jos da je neki
socijalni radnik.Covek nasao lepu racunicu,da mu je bravarska dnevnica na pravlje-
nu plovila isplativija od zastakljivanja terasa.Cist zakon trzista.
Kapetane,stvarno mi nisi jasan.Pa Busi si isterao djigericu oko
Dragana,a ovamo,pa tako covek pravi.Ajde priznaj sebi zasto si kupio jedrilicu,pa
Che izgleda da vise ne mozes ni da gledas,a ne da plovis njime.Pusti me price ima
vas puno pa nema mesta na ladji od 10m.Zamoli Misu da vas smesti jedan krug kod
njega na ladji pa ces da se cudis koliko ima mesta.
Kapetan:
--- Citat: eni blue 21, 10, 2011, 15:00:09 posle podne ---Kapetane, naravno da mi smetaju neobradjeni varovi....
--- Kraj citata ---
e sad mi samo reci da to nisi znao pre pocetka radova? posle stotina slika i komentara ?
ja ne branim zokija , ja sam prvi koji mu to prebacuje, ali nekim ljudima to ne smeta i to je sasvim legitimno i ja ne mogu da mu prebacujem zbog toga ali mogu da mu "zvocam"...
sao jednom prilikom sam vario i to bas kod zokija i ne mogu da kazem koliko je tesko ili nije to odraditi , da sam ja majstor uzeo bih nekog klinca iz kraja samo to da radi ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju