E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Zoki
Vlada 69:
--- Citat: Ljuba 03, 02, 2010, 10:09:04 pre podne ---Drvo jeste izvanredan prirodni materijal al svi mi pomalo zentujemo od toga. Odmah pomislim sta bi bilo da na nesto naletim ispod vode ili me neko udari...
Nekako mi ipak sigurnije deluje onaj metalni iznad, pa ako je i dalje cena 400e, nema tu sta da se misli... :pogranichnik:
--- Kraj citata ---
Ako drveni camac nije truo "do bola" nece on puci pri nailasku "na nesto" i slicno.
Dugo godina sam vozio razne drvene siklje,od camovih do hrastovih i sve imaju manje vise iste osobine:Robija su za odrzavanje-terisanje,fabanje,plehovanje.....svake godine i traju desetak i koju godinu i to je to.
Za 350 eur ???? Ne da se ne isplati ,nego je glupo porediti camce tipa smederevce(imao i njega) i drvene siklje oko 5 m.Jednom recju nakada su bili ok,sada ih je pregazilo vreme :good:
mossi:
Pravi pecaroški čamac je DRVENI. :good:
I nije ga pregazilo vreme, vreme je pregazilo nas.
Jer mi smo ti koji nemaju vremena.
igorbos:
:good:
marke:
Ono sto se kod nas na reci koristi nije pravi drveni camac. Poluobradjene daske od bilo kog drveta plehovanje terisanje sve to je kao ona ciganska vozila kad odrpaju spaceka pa voze.
Drveni camac je ono sto ljudi u svetu prave od prave vrste drveta zasticeno i lakirano. Ne treba da "zabrekne" i da se "terise". Izgleda bolje od metalnog i traje dugo ako se odrzava.
Imao sam nekoliko drvenih krseva i to je stvarno robija. Uvek masni i prljavi izgledaju jadno a traze stalno neke akcije oko odrzavanja. Jedina prednost im je niska cena ako ga sami pravite.
Vlada 69:
--- Citat: marke 04, 02, 2010, 11:30:36 pre podne ---Ono sto se kod nas na reci koristi nije pravi drveni camac. Poluobradjene daske od bilo kog drveta plehovanje terisanje sve to je kao ona ciganska vozila kad odrpaju spaceka pa voze.
Drveni camac je ono sto ljudi u svetu prave od prave vrste drveta zasticeno i lakirano. Ne treba da "zabrekne" i da se "terise". Izgleda bolje od metalnog i traje dugo ako se odrzava.
--- Kraj citata ---
:good:
Izgleda da je sve stvar ukusa.Nekom je i takav najbolji.Postujem....
Odrzavanje,upotrebljivost-sve je na strani metalne siklje.O plasticnim da i ne pricamo.
Svo to odrzavanje mi je kao klincu bilo zanimljivo i prosto je to bio "ritual" svakog proleca ali sad kad imam malo vise godina lici mi na gubljenje vremena.
Imao sam nekoliko drvenih krseva i to je stvarno robija. Uvek masni i prljavi izgledaju jadno a traze stalno neke akcije oko odrzavanja. Jedina prednost im je niska cena ako ga sami pravite.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju