E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja Zoki

<< < (104/180) > >>

HOGAR:
Evo,Dule je svedok.Trideset sest dana moj camac u Brodo-tehnici.Reparacija korita,skracivanje kobilice po duzini,podizanje stranica,isecanje krmene palube po duzini i sirini,otvaranje i zatvaranje otvora na koritu ispod vodene linije,od golog lima priprema i farbanje korita,sve dogovoreno sa firmom,uplaceni avansi i materijali.RODIO SAM MECKU,I TO BLIZANCE.Da nisam bio po ceo dan,maltene tamo,i da se nesto malo ne razumem,to bi bio cisti fijasko i bacene pare,a ja na godisnjem u Lazi.Varovi,savijanja i pripreme,bez mog nadledanja bi bile katastrofa,a sve su atestirani majstori koji ceo radni vek rade plovne objekte i camce.Naravoucenije je sledece ; i pored svega,i pored majstora,narucilac mora da poznaje bar osnove brodogradnje da ne bi sutra plakao,jer bez nadzora svaki majstor je sklon da sebi olaksa i zabasuri,jer koliko god ga platio on smatra da radi dzabe,i to je to.Dok ne stupe na snagu zakoni koji stite narucioca,kao na zapadu,pa penali,pa ovo pa ono,pa gubitak licence,kod nas ce tako biti.Zasto holandezi rade masovno kod nas brodove,pa jednostavno,dobri ugovori i za narucioca i za izvrsioca,pa nasi rade samo puca,jer ako zajebu zajebali ,su se dozivotno,i pored svega holandez overava svaku fazu.Ovo nema veze sa Zokijem jer on stvarno, u principu,radi i oci mu ispadaju od varenja,za smesne pare.Zoki,prihvataj sugestije iskusnih nauticara i ne mozes da pogresis,veruj mi,a narucioci,pogotovo laici,ce biti prezadovoljni i kako godine odmicu a oni sticu neko znanje.Voleo bih,licno,da se umesas medju dvoje troje,koliko ih ima,ozbiljnijih brodograditelja,u ovom nasem Srbistanu,bice zanimljivije,a i njima ce malo da se tresu gace    srdacni pozdravi vodenoj braci  :drinks:

medvedicibgd:
Citam ovo pa ne mogu da verujem,Zoki je dobar covek i svakom izlazi u susret zato tako i prolazi ali postoji resenje od sad imenjace svakom potencijalnom kupcu nacrtaj buduci camac,brod ili vec sta ,problem je sto vecina ne moze da zamisli ono sto majstor govori .A ponavljam da imam sredstva radio bih plovilo kod imenjaka i vozio svoju familiku a sto se estetike tice pa ljudi nemojmo da smo deca u pitanju su novci i nista vise!!!!!!!! Ajmo da razmislimo sto je LINSEN toliko skup,ne samo zbog tehno;ogije izrade vec sto su materijali prvoklasni,dostavite isto Zokiju takav materijal i postavite zahtev oko kvalteta izrade i TO platite pa ce te sigurno i dobiti!Pozz

popika3:
OVO SU KAO STO VIDITE NEKI ZOKIJEVI CITATI:

pravili bi prvi brod,pitaju jel moze od toga....pokazu mi sliku,tabanas.....daju gabarite,ja dam ponudu i pristanu

100 nefunkcionalnih detalja koji samo otezavaju brod i ahtevaju puno vremena  OVO NI JA NE ZNAM STA JE
14 pproyora od pleksiglasa   12 PROZORA I DOPLATIO ZA PLEKSI UMESTO STAKLA
 brod se u ostrim zaokretima malko naginje kroz otvore za cedjenje malo vode dodje na palubuINACE I MANJI TALAS LIJE VODU I OSTANE U PALUBI

pri tom zadnja platforma treba da ide bar 10 sm gore i to odmah konsantujemo da treba doraditi......kazem mu,vozi i dodji kad zavrsim lazin alu camac PRITOM ISPOSTOVANA SVA PLACANJA NA VREME

.pri tom ukrucuje i pod jer blago radi na sredini......iako sam ispostovao dogovoreni rostilj na 50cm. A UZDUZNA UKRUCENJA NEKAKO ZABORAVLJENA  I UBEDJIVANJE DA JE TO NORMALNO KAO UKRUCUJE GA KREVET POPRECNO
e sad pocinje ono najlepse.hoce da mu skinem suvi kokpit i da mu spustim krov za 20cm NARAVNO KAD SUVI KOKPIT ZA MESEC DANA UPIJE OKO 250 L VODE (KOLIKO JE SUV)
onda se pojavljuje u ovoj temi po principu.....ako mi ne uradis sve to dzabe-ocrnicu te na forumu..LAZ I TO VELIKA 
DA SAM HTEO DA GA OCRNIM IZNEO BI SVE STVARI A NE BIH PITAO ZA ISKUSTVA, A OVAKO SAMO DEMANTUJEM ONO STO NIJE TAKO
.mirna mi je savest jer sam za iste pare uradio 10 posto vise detalja na brodu ispostovao gabarite, A JA DOPLATIO I PLEKSI I FARBU ONOLIKO KOLIKO JE TRAZIO
utvrdicu gde je i zbog cega je,jer je tu naknadno nesto radjeno JEDNU RUPU SAM NASAO GDE PRELIVA IZ SUVOG KOKPITA U KABINU I TU SAM UVRNUO SRAF A ODAKLE ULAZI NE ZNAM. CAK SAM I NERAZREDJENOM FARBOM PREFARBAO KOKPIT U NADI DA JE NEKA RUPICA ODOZGO, ALI NIJE
niti sam ja supermen niti sam naplatio posao mnogo-2100e CINI MI SE DA JE TU BILO NESTO VISE, A MISLIM I DA SAM CASTIO MAJSTORA NESTO MALO
LAKO JE TEBI DA IZNOSIS NEISTINE, LJUDI TE ZNAJU
A MNOGO JE GLUPO DA TO RADIS NA FORUMU TO NIJE NIKAKO UREDU[/u]

VIDI SE I SLIKA NA PROZORU RADIONOCE GORE DESNO DIMENZIJE A DOLE LEVO ISPOD FOTOAPARATA SLIKA

INACE KORITO OD FURDE JE ISPALO  BOLJE NEGO KROVOVI KABINA OD NOVOG LIMA

JA NISAM IZNEO NISTA TEK DA SE ZNA SAMO SAM POPRAVIO NEKA ZOKIJEVA IZLAGANJA I UZGRED, NE VREĐAM NICIJU INTELIGENCIJU, POGOTOVO NE INTELIGENCIJU LJUDI KOJE I NE POZNAJEM, MISLIM NA ONE KOJI SADA RADE CAMAC KOD ZOKIJA.

zoki novus:
i ja gledam i ne mogu da verujem !
linsen pa linsen! koliko vas je videlo 6000e na gomili! to je prilicno para!
linsen kosta sto i kusur hiljada poredjenje je vise nego neumesno (nebi da upotrebim neku tezu rec)
mi ovde samo pokusavamo (kako ja vidim stvar) da zokiju sugestijama pomognemo da napreduje i ispravi neke greske koje su vise nego ocigledne . medjutim ocigledno je da je to jalov posao jer na sve se odgovara sa koliko para toliko muzike, sta oce za te pare,sami su to trazili,zoki je dobar covek...... i da ne nabrajam dalje.
dobar majstor nemora da bude i dobar covek ali treba da uradi posao kako valja.
saleNB ima planove za najbolji metalni kabinas u srbiji u klasi 8m za desetak hiljadarki! to je pravi put kojim treba da se krene !
mnogo ima ljudi u srbiji koji bi da imaju najbolji metalni camac od 8m za 15000e!
razmislite o tome!

medvedicibgd:
O tome i ja pricam,da bi uradio recimo bolje ogradu mora da se snabdesa alatom iz inostransva a taj trosak prelazi na kupca,ne govorim onabudzenim alatima ala srbija jer je i krajnji produkt samo slican originalu a sto se tice varova i estetskog izgleda to jr dodatno utroseno vreme naravno sto kosta a nas covek kaze pa sta 1 sat gore dole a niko da plati.Zoki nema kupce visesrednje ili vise klase koji imaju novac pa da moze tako da razmislja poput nas na forumu.Sto se tice Saletove izjave za camac svaka cast i zelim mu puno srece da istraje u tome ali dobar NOV brodski motor bez Z noge vec mnogo kosta a da ne govorimo o limu ,peskarenju,zastitnim bojama a tek enterijer!Cisto sumnjam da moze sve to ispod 20.000 i to da mu majstori daju min cene.Ko ne veruje nek baci na papir i izracuna.Pozz

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju