E, ovako treba... > Domaća proizvodnja
Domaca proizvodnja Zoki
njegos68:
--- Citat: Dule 24, 09, 2011, 18:25:28 posle podne ---Brod moze da ima sto skivenih mana koje ni iskusni ne vide. A kamo li oni koji prvi put vide brod. A zna se sta ne bi smelo na novom brodu da se desi. Da zardja posle godinu dana.
Ocete da me ubedite da je covek pristao i platio svestan toga da ce za godinu dana imati trulu kantu?
--- Kraj citata ---
U gradjevinarstvu postoji nadzorni organ,pa onda tehički prijem objekta.. :scare: E sad u brodogradnji ,neznam kako to ide..Ali Zoki kaže da se može etapno nadgledati radovi i davati primedbe.. E sad ako se neko ne razumije,neka povede nekog ko zna ili neka plati čovjeka koji zna.. to je uvjek jeftinije,nego sva nervoza kasnije..
njegos68:
--- Citat: Dule 24, 09, 2011, 18:46:33 posle podne ---Njegos, ti nesto ne razumes.
Ja zelim da napravim brodic. Ponudi se majstor Pera.
Ja ga pitam ... koliko kosta brod od 10metara ?
On kaze... ma uradicemo to za 6000. Nisam ja derikoza ko drugi.
Ti racunas... dobicu brod, mozda ne bas najbolji ali imacu BROD
I pristanes
E onda majstor pocne da stipka...
Mora tanji lim
ne mora bas pun var
ma dosta je obrusiti samo ono sto bas strci
ko da vari otvore cevi i savija sipke, daj samo ovde privari cevku i eto ograde..
ali namesti drzace za stapove...
Onda se sve to zamaze gustim bojama.
Ti dodjes, brod beo, veliki...
Ide ko lud i sa malim motorcicem... sta ces lepse.
Platis i posle 6 meseci shvatis.
Ali kasno, ako se zalis majstor pocne da vice... STA BI TI ZA TE PARE? DA TI NAPRAVIM JAHTU?
DAJ 100 000 PA CU JE NAPRAVITI
Eto, tako to ide kod nas.
Povijes ledja i progutas knedlu. Po ko zna koji put u zivotu. I jos ne smes ni da pricas svoju bruku. Jer to je tvoja bruka a ne majstorova. On nema vremena da se stidi jer pravi vec 55.
--- Kraj citata ---
Zato nemoj da prihvatiš ono što ti nudi majstor Pera bez kontrole radova,, ako majstor Pera to ne želi,zahvališ mu se ideš dalje.. Čitajući po raznim forumima još nisam vidio da nema makar neke pritužbe na bilo kojeg majstora.. ali baš na svakog.. :agree: Za to što Ti tražiš od majstior Pere može ali u renomiranim brodogradilištima u inostranstvu,ali to košta.. a većina naših ljudi neće da može.. :nono: A ja razumijem ovo odlično..
njegos68:
--- Citat: Dule 24, 09, 2011, 18:55:48 posle podne ---njegos, da bi brod legalno bio sposoban za plovidbu Zoki bi morao da ima licencu za proizvodnju, njegovi varioci atest i sve bi morao da pregleda jugoregistar. Morao bi da gradi po projektu. A onda bi brod kostao 20 000.
Svestan sam ja toga.
--- Kraj citata ---
:good: Kriza i nemaština!
njegos68:
--- Citat: kacintata 24, 09, 2011, 19:19:50 posle podne ---poslednja 4 plovila ofarbana feropoksom i poliuretanom a zastakljena punim leksanom.........krov se radi sa radijusom od 2.5mm lima.........korito ispod vode katran epoksijem...........to sugerisem ali ne insistiram,kao kad kupujes isti auto sa vise paketa opreme,........pa se svako pronadje u budzetu koji mu odgovara.....i ne dajem garanciju na mehanicka ostecenja farbe i nasilno krivljenje ograde
--- Kraj citata ---
:good: :good: :good:
popika3:
Mama i tata su jedva cekali da progovorim
a sad ja imam neodoljivu zelju
ali moram sacekati
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju