E, ovako treba... > Domaća proizvodnja

Domaca proizvodnja Zoki

<< < (96/180) > >>

mesechar:
Ja nisamvlasnik zokijevog plovila ali gotovo svakodnevno sedim kod chika Bate na Savi koji je pazario brod. Nisam nesto strucan da dam pravu ocenu ali mi u oci upada jako nizak nivo zavrsne obrade varovi grbavi cesto sa sve ostacima co2 zice pucna na svakom rezu gde je secena kutija. Zapazio sam i da je krov na kabini i natkabini utonuo i da se formiraju barice pa je vlasnik morao da iseca kompletan rostilj ispod krova i shprenguje kutije na gore da bi nekako resi problem zadrzavanja vode itd. Napominjem da ne kritikujem rad samo iznosim svoje licne impresije mozda je to uobicajeno kod metalnih camaca ja imam malog plastikanca pa ne znam.. Mada se mora priznati da je forma samog broda lepa proporcije sirine i visine odlicne nadkabina domaccinska mesta ima za omanju zurku brod je stabilan i masivan

bugi:
Iz iskustva znam da veliki broj pucni i komadica zice ostaje na brodu neprimetan sve dok ne pocnes farbati. Masu tih sitnica uklanja brusilica pre farbanja ali ne moze sve. To sve trazi dosta vremena i jednu veliku picajzlu sa brusilicom.
Sto se tice krova...na mojoj ladji je isto utonuo na dva mesta iako je rostilj savrsen a lim 2 mm
Imam 100 kg i licno sebe krivim zbog toga...nije krov predvidjen bas toliki gmaz da se izlezava na njemu

popika3:
Bi ja napisao ali majstor ima  neke ne planirane prepravke, bio prebukiran pa nije sve "zavrseno" a camac je pusten u vodu
Kad bude Zoki navato vremena da ga dovrsi ja cu ga oterati kod njega pa kad bude ponovo u vodi skoncentrisacu
se da iznesem i pozitivna i negativna iskustva i misljenja naravno sve potkovano slikama (da ne bude rekla kazala)
Ne bih da iznosim nista dok camac ne bude gotov.

oblak:
Iskusvo sa broda Jelena. Brod star godinu dana. Svaki var na oplati je kao omanja giljotina, cak i pri pazljivom kretanju po njemu povrede su zagarantovane. Kutije po boku oplate ne zatvorene pa rdja curi na sve strane. Sidreni poklopac toliko oshtrih ivica da je izazvao vishe povreda vlasnice i gostiju. Enteriijer od lesonita, potpuno se raspao. Krov naravno ulegao pa se voda skuplja na sve strane. Prednja stakla pukla zbog premalo lufta izmedju stakla i metala. I josh mnogo toga shto samo Jelena zna.  Inache brod je placen oko 6000 sa pomenutim enterijerom ako se to mpze nazvati enterijer.

IKA:
Što nije išla kod drugog.Pouzdano znam da šole za brod te veličine naplaćuje 6000e samo za ruke.Za te pare očekivati da će kvalitet biti vrhunski je pomalo neozbiljno od investitora.Ja bih voleo ako ima Mercedes za cenu recimo klia, ako neko zna gde to ima nek mi javi.
Daleko od toga da mi je cilj da branim Zokija ali od samog pojavljivanja na ovom forumu sam branio sve majstore od neozbiljnih, naivnih,i nerealnih kupaca.Krivicu svi prebacuju na majstore a niko se ne zapita šta mi kao kupci očekujemo.Upravo kao što sam napisao--mercedes po ceni renoa clio.Neide to baš tako.
Od kog materijala je očekivala enterijer za 6000, da nije možda mahagoni ,puno drvo, na podovima tikovina.Nemojte da ste neozbiljni.
Kad naručilac traži da mu brod od 9m bude rađen od lima 3mm šta onda reći o naručiocu.Najlakše je pucati po majstorima.Ja lično za te pare enterijer nebi ni radio.Nek počupa sve pa nek uradi sam ako zna,da vidim za koliko para bi oni uradili.Zamerio bih majstoru samo ako im pre početka radova nije rekao od kog materijala će biti rađen enterijer,a pri potpisivanju ugovora to bi trebalo da bude obavezna stavka

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju