E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Zanima me kako savladati (strah ili tremu) kod pristajanja

<< < (2/16) > >>

Kapetan:
broker znam taj osecaj ... da je na marini shark slabija ograda mogao sam da zavrsim sve sa brodom u bazenu :)  desilo se to da smo probali motor i kada smo hteli da usporimo shvatili smo da nesto nije u radu sa rikvercom....  eh to se sve desava na finom gasu jedno 10 metara od ograde...  drugom prilikom sam "pregazio" kao trotoar bocne pontone...  sada sve sa cakljom ..

IBOGI:
Skipper, sam pita i sam odgovara, ali...
Ovo ‚‚ali‚‚ je problematicno kao i uvek. Moj savet je samo spora voznja, koncentracija, plan polaska ili pristajanja (u glavi), opreznost, vise puta pogledati levo, desno, iza i napred, pa, ne verujes svojim ocima ponovis sve to jos jedanput. Niko nema opravdanja da pristane ili isplovi brzo, sem ako niste pripadnik neke specijalne jedinice (kao sto je nas skipper) ili ste u nevolji (sto je retkost na nasim vodama).

KNINDZA:

--- Citat: espresso  18, 03, 2009, 10:53:43 pre podne ---@knindza
mislim da se bilo koji manevar sa plovilom ne moze porediti sa kolima.

--- Kraj citata ---

Jeste mnogo je teze ali iako je mnogo lakse sa kolima neki ljudi uvek imaju frku:

odissej:
Moj jedini savet je POLAKO! Onima koji su manje vesti u tome,naviknuti na "zemaljske" brzine, brzina uplovljavanja ce uvek izgledati dovoljno mala za pristajanje.Ali ,udarac u ponton ce ih demantovati.Prema tome,na svom mestu u marini postavite bokobrane (najbolje kuglaste) na mestima gde mozete ocekivati "bliske susrete".I samo hrabro i POLAKO!

Kapetan:
odisssej dobro kaze  POLAKO nemojte da vas je stid sto ne znate da parkirate naucicete , niko se naucen nije rodio...

i jos jedna bitna stvar koja razlikuje brod od camca ... brod nema kocnicu ...  i minimalna brzina moze prouzrokovati dobar udarac ako ne zaustavite brod...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju