E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Zanima me kako savladati (strah ili tremu) kod pristajanja
Kapetan:
--- Citat: iverko 22, 03, 2009, 23:49:48 posle podne ---Imam neku drvenu oko 2 m sa plasticnim vrhom. Nije losa, al' ne stignem uvek da je zgrabim jer se po pravilu zaglavi ili pobegne u onom prokletom sesiru na krovu. E, to cu da odsecem, pa sta bude.
Moram da nabavim neku duzu i sa metalnim vrhom. Ko to radi (CapJerry?) i kako da ga kontaktiram?
--- Kraj citata ---
videce poruku a mozes i na PM da mu se javis .. radi odlicne aluminijumske koje plutaju sto je extra dobro
deda:
--- Citat: almukantar 03, 04, 2009, 19:27:14 posle podne ---Evo ovako,
kao profesionalac mogu reci da mi nikad nije sve jedno ...kod pristajanja ili isplovljenja...ali jedno je jako vazno:
..pre pokretanja motora moras tacno odrediti kako zelis da izadjes ili udjes tj. da se vezes ili odvezes.
..odredi tacnu putanju kuda bi zeleo da prodjes kao i sta bi moglo da se desi ne zeljeno.
OSTALO JE TRENING I PRAKSA...sretno
--- Kraj citata ---
Negde na forumu sam rekao: planirati tri koraka u napred!!Eto stigla potvrda od profesionalca! :smile:
mossi:
Prošle godine sam "malo" udario u čamac od kolege.
Mesto za vez je na krivini u jakom toku i moraš ići uzvodno i pogoditi radijus. inače TRAS!
Znači bilo je TRAS! :sorry: Sva sreća pa je moj čamac skuplji pa je njemu bilo "malo" drago što sam udario/grublje naslonio na njega.
Nauk je naučen i ako nisi siguran, odustani i ponovi, u RIKVERC!
Ali tamo lagano ne može!
Uvek moraš sve raditi sa nekim 10-15% gasa! A ja imam 25hp. Inače odnese voda!
Znači nije baš svejedno, a ni jednostavno!
Ali kad nema nikoga.. eee.
Ali tad mi se tamo ni ne ide, nema nikoga ... nema :drinks: :lol:
espresso:
--- Citat: iverko 03, 04, 2009, 21:52:32 posle podne ---Dakle, odgovor na temu bi bio "Nikako".
Jos kad se otisnem strahujem kako cu da pristanem, ako nista drugo ono strahujem da se ne obrukam pred publikom!
:blush2:
--- Kraj citata ---
zanemari publiku. ozbiljno. samo se praksom stice iskustvo. kada imas vremena povedi nekoga na camac i objasni da zelis da vezbas manevar pristajanja. odvoji jednu nedelju (ponedeljak - petak) za to i svaki dan ponovi ceo manevar od isplovljavanja do vezivanja camca vise puta. do vikenda ce ti to postati rutina.
Kapetan:
--- Citat: almukantar 04, 04, 2009, 11:22:03 pre podne --- :yahoo: znas sta je publika....kad se kupi novi brod od 6000 kontejnera....slika almukantar....pa u pristajanju ga udaris u obalu....a sve zvanice na obali...od gazde do drzavnih mastiljara
--- Kraj citata ---
ijao :sorry: ....mene bilo blam sto sam zveknuo jace ogradu pontona .. mogu zamisliti to , kako se zavrsilo ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju