E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Nestabilan camac neko resenje?

<< < (8/13) > >>

busa2:
svi su pomalo upravu ali sve zavisi kako ce tvoj camac odreagovati na sve te stvari odnosno sta je najbolje resenjese. najbezbolnije je da prvo na neki nacin rasporedis otezanja po podu pa proba ako to nema nikakvog efekta onada neka kobilica nalivena betonom i to je to malko ce se ljuljati, nema plicaka ali se neces prevrnuti.imas  tu i dalje opcije prepravka komplet camca ili blisteri sve zavisi od tebe i finansija.

zicdra:
Tu kobilicu bi mi jos najlakse bilo da uradim samo ne znam koliko ce mi ona smetati zbog izvlacenja i prilaza obali pogotovo sto u Starom Slankamenu ima dosta regulacija ali ako je to resenje sta cu onda moram.

Vuk:
Taj camca koji ima cevi sa strane, cini mi se da su uradjene od boca za autogeno varenje. U principu sto veci precnik to bolje i moci ces u plicak i lako ces ga izvlaciti. Na tebi je da odlucis, racunaj da ce malo biti ruznjikav sa ovim resenjem (bar meni)

Профа:
Теорија је чудо, но вама треба рјешење које може дати неко са искуством у бродоградњи. У сваком случају изложени сте додатном трошку па Дулетов предлог о продаји и није за неразматрање. А једно слично пловило се појавило у Брчком овог љета и погледајте како је на крају ријешена ситуација нестабилности.

http://www.mojaladja.com/forum/index.php?topic=4721.0

kemppi:
Ovo sto je Kapetan postavio na slici su balast stabilizatori i postavljaju se kod morskih jahti i jedrilica,a sluze za spustanje tezista sistema(G) ispod metacentra(M),da bi camac bio u stabilnom polozaju,jer je za stabilitet camca od bitne vaznosti jedino polozaj metacentra,a stabilitet camca je sposobnost da se vrati u prvobitni polozaj po prestanku delovanja spoljnih sila,koje su izazvale naginjanje,pa razlikujemo staticki i dinamicki stabilitet,tj zavisi da li sile koje narusavaju ravnotezu camca deluju ravnomerno ili na mahove,pa se balast stabilizatori stavljaju da bi se obezbedio dovoljan otpor plovila prema naginjanju.
Razlikujemo jos i stabilitet tezine i stabilitet oblika trupa,stabilitet tezine nepovoljno utice na ukupni stabilitet,pa mora da se smanji,tako da se teziste (G) spusti sto nize,da bi se smanjilo rastojanje izmedju tezista i centra istisnine(F),pa se stavljanjem balasta smanjuje moment stabilitetatezine koji nepovoljno utice na stabilitet.Ako je u pitanju nedovoljan stabilitet oblika trupa treba povecati sirinu camca na vodenoj liniji(VL),tj.povecati poprecni moment inercije(IB),a to se u praksi izvodi ugradnjom blistera na VL,jer je kod poprecnog nagiba stabilitet oblika srazmeran trecem stepenu sirine camca(B).

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju