Ribolov > Ribolovačka Čarda - Mesto za kafanske priče
Koliko je bezbedno pecati zbog mulja?
marke:
Poenta s ovim zagadjenjima je sto ne ubijaju niti izazovu bolest odmah po konzumiraju vec se taloze u organima i opterecuju ih. Vremenom organizam ne moze vise da se bori i pocnu oboljenja ali ih je tesko povezati s uzrokom.
Tako je sa svim zagadjenjima i podmuklo nas truju pesticidima, teskim metalima, radijacijom, i cime sve ne.
Najlakse je okriviti NATO (koji jeste kriv) ali nisu sva zagadjenja od njih sami se trujemo konstantno i bezobzirno. Nedostatak svesti dopunjava nedostatak kontrole i sve vise nas ugrozava. Teski metali i otrovi koje Dunav "precisti" ostaju delom u mulju pa kad nesto taj mulj poremeti opet se vrate u tok i malo nas posole. Ribe sa dna skupljaju hranu i te otrove. Malo po malo i eto otrovne corbe koju stalno kusamo. Ako je ukusna ne znaci da je i zdrava.
LSI:
Marke je u pravu kad kaže da se sve to malo po malo taloži u našim organizmima.
Medjutim, to je činjenica sa kojom moramo da se pomirimo i da sa njom živimo.
Čovek ne može da izabere da živi pod staklenim zvonom u asolutno sterilnim uslovima i da se hrani apsolutnom zdravom hranom.
Ljudsko biće je stvoreno da živi na planeti Zemlji u okruženju u kom se nalazi. Vremenom, generacijama, organizmi se prilagodjavaju uslovima života i ljudska vrsta evo preživljava već skoro milion godina.
Organizmi imaju sposobnost samoodbrane i do izvesne mere nas štite od svega. Neki organizmi su u tom pogledu jači i efikasniji, a neki nisu.
Kako god živeli, svi smo smrtna bića i pre ili posle, svi ćemo promeniti sredinu.
Za života treba da se trudimo da svojim uticajem ne narušavamo prirodne uslove i ravnotežu koja u njoj postoji ali kao pojedinci ne možemo preterano mnogo da učinimo.
Zato treba da se pomirimo da živimo u svetu takvom kakav je i da mirno uživamo u onom što namje dato.
Treba se čuvati i činiti dobro, a ostalo je božijim rukama.
MisterTwister:
Podaci kazuju da je posle bombardovanja Srbije nakon izvesnog vremena porastao broj obolelih od krcinoma debelog creva u Dalmaciji !? O cemu se radi. Avioni su pri povratku na maticne aerodrome u jadran bacali preostale bombe i sejali radioaktivnost po jadranu. Kazu d je to uzrok. Ja stvarno ne znam al eto informacije. A sto se tice zive kao teskog metala prilikom bombardovanja azotare i petrohemije u Pancevu izlilo se nezna se koliko tona u Dunav. Posledice cemo videti kroz izvesno vreme. :((( Ovaj mulj sto dolazi to je samo slag na torti koliko ja vidim.
dalibor:
Kazu od zagadjenja nista! Sve im verujem,nadaju se da ce jesenje ,zimske i prolecne poplave da odnesu sve,
ali do Djerdapa.
Riba kao riba cas kod DJerdapa cas kod Bezdana.A mi ,mi negde izmedju pa sta nas zakaci.
srsa:
Што рече ЛСИ, организам има способност самоодбране, али треба бу помоћи максимално. Конзумирати што више природних препарата од воћа и житарица ( вино, пиво, домаћа ракија). У друштву, наравно.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju