E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
potrebna mi je pomoc oko 12v instalacije na brodu
Kapetan:
--- Citat: zicdra 09, 10, 2010, 15:57:14 posle podne ---Hvala Dalibore na semi sad mi je vec mnogo jasnije kako da sprovedem u delo.E sad sve ostale potrosace koji idu na brod minus vezem na klemu a plus na osigurace.Jel sam dobro shvatio?
--- Kraj citata ---
to je to, stim da izmedju potrosaca i osiguraca stavis i prekidac pod obavezno
@ dalibor moze i 10 kvadrata ali sto veci preek manji gubitak , to je izdatak koji nije mnogo velik a moze da znaci, ja sam doduse vidjao brodove koji sa akumulatora vuku direktno 2,4 kvadrata i sve radi ...
dalibor:
Moja greska.Kapetan je primetio da obavezno ide prekidac izmedju.Najbolje je da kupis vec gotove 6 kom.
u nizu. minus na potrosace a plus na osigurace koji su vec povezaniu nizu. Naravno mozes da stavis
glavni prekidac izmedju plussa i osiguraca.
Javi kada sve ovo pretvoris u delo :drinks:
zicdra:
Danas sam hteo da sve sprovedem u delo ali posto radim i kompletno renoviranje brodica,nisam uspeo da dodjem do struje od drugih popravki i zezancija.Kad sam krenuo da ga sredjujem,mislio sam to cu ja lako jedan vikend i gotovo,medjutim evo prodje vec mesec dana a nisam stigao ni do pola.Ali cim zasvetli u punom svetlu obavesticu vas.Hvala jos jednom na savetima.
Kapetan:
kada zavrsis bravariju , odmah onda radis struju ... nemoj posle da provlacic struju em je komplikovano em ruzno izgleda ..... znaci provuci kablove i slicne stvari a posle radi ostatak price
zicdra:
Pozdrav ljudi,
sto se tice instalacije sve sam uradio kupio kablove,potrosace i sve ostalo sto ide uz to ali sad mi je jos ostalo da povezem kutiju osiguraca od juga tj da dovedem plus sa akumulatora ali ne znam kako to da uradim jer su osiguraci razdvijeni tako da ce plus doci samo do prvog osiguraca jedino izgleda da ostaje da ih premostim da budu spojeni ili ima neko drugo resenje?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju