E, ovako treba... > Sigurnost

PP aparat

<< < (3/4) > >>

rade:
CO2 aparati su svi punjeni pod pritiskom,nemaju nikakve kapsule.Ako ih upotrebljavate drzite mlaznicu tako da vas suvi led koji izlazi iz aparata nebi izgoreo po rukama

marke:
To sam i napisao znaci aparati s prahom nemaju manometar jer im je pogonski gas u cauri (kapsuli).
CO2 imaju u sebi samo gas pood pritiskom i oni imaju manometar.
Takodje neko rece da CO2 gasi hladjenjem zarista sto je netacno gasi tako sto kad se uperi u plamen smanji procenat kiseonika i vatra se gasi. Da bi ohladio zariste trebalo bi da se pridje sasvim blizu i uperi direktno u zariste a to se ne radi.
Iako hladi to se desava samo na izlazu iz dizne gde se gas naglo siri a vec na pola metra je zanemarljiv efekat.

Dosta "sprej" aparata za kola su samo igracke i nemogu da ugase ni upaljeno ulje u tiganju. Na camcu i u kolima treba ipak imati ozbiljniji aparat. 

budens72:
Samo Marke da te ispravim, ima S aparata (prah) koji su pod pritiskom i imaju manometar i u poslednje vreme se najviše koriste jer nema održavanja,stari uglavnom svi imaju kapsulu sa Co2 gasom koja se aktivira pritiskom na ručicu, a CO2 aparati jesu pod pritiskom,ali ja nisam video ni jedan CO2 aparat koji ima manometar...Imaju jedan ventil koji se odvrne i izlazi gas a mlaznica je dugačka i u obliku trube od plastike,jer bi se metalna zaledila i verovatno napravila opasne opekotine na koži...

rade:
Odrzavanje je isto kod svih aparata,kontrola na sest meseci.Mi smo u firmi kupili 100 aparata S sa manometrom i posle godinu dana smo ih povukli iz upotrebe jer iako su laksi za upotrebu nisu kvalitetni.Manometri su im otkazivali a i pustali su gas.Za skroman brodic dovoljan je S-3 do S-6 aparat.A ko moze da priusti jos jedan CO2-5kg nebi smetao.

rade:
S aparati gase struju do 1000 volti a CO2 do 10000 volti.Ispolac svi treba da imaju kao i aparat.Voda negasi neke stvari,gas,ulje itd...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju