E, ovako treba... > Vanbrodski motori
Kako se motor transportuje
hallamiti:
--- Citat: Dule 15, 03, 2009, 03:35:28 pre podne ---Četvorotaktini motori imaju karter a u karteru ulje. Ulje se sipa na strani suprotnoj od ručice gasa. Svaki takav motor se transportuje položen ISKLJUČIVO na ručicu gasa ili uspravno. Svaki drugi savet je neznanje. Ulje će iscureti na odušak, proći pored karika i napuniti cilindar a kroz ventile verovatno i auspuh i karburator. Pored toga što neće moći da upali, ako to i uspe u karteru neće biti ulja a onda... generalna.
Pitanje nije ni malo glupo već poučno, koliko vidim, i za druge forumaše koji su navikli na dvotaktne motore.
Da sam u pravu dovoljno je da pogledaš nalepnicu upozorenja na bilo kom četvorotaktnom motoru, pa i na tvom. A ja imam istu jamahu kao pomoćni motor na čamcu i znam o čemu pričam.
--- Kraj citata ---
pazljivo sam sve procitao....ali meni na yamahi 4 nije karter sa suprotne strane....u svakom slucaju ja ovu moju treba da transportujem na strani gde nije rucica???...jel tako?
svuda sam gledao i nisam mogao da nadjem nalepnicu gde pise kako se transportuje.....samo pise pogledati uputstvo, koje ja nemam :(
evo i slicica
hallamiti:
a da....usput da pitam....za sta sluzi onaj mali sraf plasticni na poklopcu od rezervoara(druga slika)...znam da ima neke veze sa benziskim gasovima..ali koliko on treba da bude pritegnut itd...?
hallamiti:
Hvala Dule, za sraf sam pretpostavio da je nesto tako...a nozice cu da potrazim jer mi na kapi stoji samo nalepnica za ulje....
pozzz
Vuk:
moze biti da se postavi tako da cilindar bude u gornjem polozaju, samo nagadjam. A sta pise na nalepnicama na poklopcu zamajca?
hallamiti:
nema nigde i ni tih nozica....na ostalim nalepnicama pise da ne upadne kosa ili tako neki predmeti, na rucici pise da se procita owners manual....onda sam nasao koje ulje se koristi i neki hitni start motora...
ma okrenucu rodic i pitati ih bas ovaj model kako transportovati....to mi nekako najbezbolnije
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju