Ribolov > Kako ste prošli na pecanju?
Izvestaj
Arsa:
Čestitam mossi. :good:
Ja tu ribu nikada u životu nisam video u živo, a kamo li pecao. Kako udara? Kao bandar ili kao neka druga grabljivica?
Sutra izlazim na vodu (malo ću kasniti, oko 11,00) pa ćemo videti šta će biti. Odlučio sam da probam da pecam u jednom brzaku punom granja i svašta nečega na džig sa olovom od 80 ili 100 grama.
Ako tu ne bude sreće selim se na neko "sigurno mesto". Znači, moja riba me čeka. :) :drinks:
Misha D:
Pocele da rade i one od preko metar
mossi:
Bas je riba koja je izuztno borbena i voli da skače i otresa glavom.
Došla je na crnog mepsa sa belom kićankom, uz travu.
Mesto na kome sam pecao je zatvorena voda, stari tok Dunava (Kupusinački dunavac, Monoštorski rit), preko 12km glavnog toka plus manji rukavci i bare.
Nekada ga je bilo dosta, basa. A sad je relativna retkost i primerci ove veličine su lep ulov.
Sve preko 50cm se smatra kapitalcem. Hvatani su komadi od 2,5-4 kg! :)
Ovaj nije imao nikakvu šansu, overio sam novi štap Antares BX 10-30M za jig iz čamca na sporijim vodama, i kao što sam i očekivao bukvalno je izglisiran.
Misho, svaka čast na štujkama!
Trebalo bi da se dogovorim sa Vanjom ovih dana, pa ću i ja da banem. :)
LSI:
Mišo, ja bih na takve nemani - samo s puškom većeg kalibra.
Bravo!
Misha D:
Mossi, koristim ovo malo lepih dana i dobar rad ribe tako da cu ici cesce na vodu. Ako nam se poklope zelje i termini mozemo i zajedno. Vikendom zna da bude guzva, a cetvrtak-petak su idealni dani. :drinks:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju