E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Farbanje Tigar Sharka

(1/6) > >>

psale74:
Pozdrav svim ljubiteljima vodenih površina.
Vlasnik sam plastičnog čamca "Tiger Shark" koji od njegove izrade (1994. god) nije farban i sređivan, te je matirao, pretrpeo manja oštećenja i sl.
Razmišljam se da probam sam da ga ofarbam i opskrbio sam se informacijama kako se to radi, ali moje pitanje je da li je moguće farbati na otvorenom prostoru (jer nemam garažu odnosno prostor gde bih farbao). Pitanje je i da li mogu da ga ofarbam valjkom (jer nemam ni kompresor).
Uzgred, nemam ni iskustva u farbanju, ali ne očekujem da čamac bude kao nov.
Možda neko da mi da preporuku nekog majstora u Novom Sadu i eventualno procenu koliko bi koštalo farbanje ovog čamca (4.30 x 1.70).
Ako ne tražim puno, možda i neki savet kako se može srediti ovaj čamac (boxovi, ogradice, prozori...) i da  li ima neko u NS koji se bavi izradom prozora za čamce.
Eto toliko za moj 1. post
Hvala unapred na savetima

fisherman:
Pozz ,
U ovoj temi imas objasnjeno sta i kako, ja sam koristio hempelov program koji bi takodje i tebi preporucio...
Deo glisera koji je u vodi mozes ofarbati valjkom, tj naneti prajmer pa antialgin, ali gornji deo mislim da je lepse uraditi kompresorom.
Ja sam moj gliser farbao u garazi, a mislim da mozes i napolju ako nema vetra, napraviti kucicu od najlona i kompresor....
Sad bas ako od nikoga nemas da pozajmis kompresor.... Onda bolje dogovoriti sa bilo kojim farbarom samo spricanje camca, a prethodno da ga ti sredis, osmirglas......

Nadam se da sam pomogao

LSI:
Psale, obavezno napravite nadstrešnicu iznad čamca pa makar to bila obična najlonska folija razapeta preko nekog improvizovanog rama.

Ove boje posle nanošenja zahtevaju par sati za sušenje i stabilizaciju. Ukoliko u tom periodu dodju u kontakt sa vlagom - niste uradili posao.

Zato obavezno nadstrešnica, a što se tiče alata - i valjak i kompresor mogu da obave posao ali kompresorom ćete naneti ravnomerniji, pa samim tim i lepši nanos.
Srećno  (i ne zaboravite: i ako valjkom nanesete boju, čamac će Vam i dalje biti drag, a sigurno će lepše izgledati nego sada)!

budens72:
Eeeee, pozdrav Sale, dobro došao na forum  :drinks: :drinks: :drinks:

psale74:
Hvala vam na ovako brzim i kvalitetnim savetima kao i dobrodošlicom.
Nisam vičan u majstorisanju pa se moram psihički i fizički pripremiti do proleća kada planiram od babe da napravim stariju devojku.
Imam ovaj čamac od 2002. god i ima svojih sentimentalnih vrednosti. Skoro da sam ga prodao i kupio drugi ali.. odustao sam. A pošto sam odustao, želim da ga uljudim. Ma svakako me razumete. Svaki savet mi je koristan u vezi sa ovom "lađom"  :good:
Pozdravi tebi B. Dejo :) prepoznao si obalu na kojoj je "tigar" pristao :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju