E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Kineski Agregat -HONDA- od 8-10Kwh Pogodan za Elektro pogon

<< < (5/10) > >>

Профа:
Odlična spravica, tri cilindra i snaga je ok ali sigurno da je cijena visoka...

drug_igrutin:

--- Citat --- Ali se mogu povezati mehanicki, da ih vrti isti kais. Pa je rezultat veceg broja alternatora, isti broj akumulatora. Pa svaki alternator puni svoj akumulator.
--- Kraj citata ---

A dali je moguce sa jednim alternatorom puniti vise akumulatora koji su serijski vezani? Da od alternatora ide poseban vod do svakog akumulatora i da svaki vod ima diode?

zorter:
Jeste ako je dovoljno veliki alternator (ima ih do 200A).  :good:

Poredjenja radi: YUGO ima alternator od 45A.
VW Pasat 2000ccm, dizel, ima alternator od 95A.
Neki kamioni iz Zastavinog programa Rival imaju alternatore od 120A.

sale.m79:
Dule to sto ti hoces zove se perpetumobile.1KS=750W Pa prema tome to sto hoces ne pije vodu.
Ta tvoja kombinacija se koristi kod kenedi lokomotive,a razlog je menjac nema loma zupcanika.
Kad je pogon na struju Zika skeledzija iz Rama ima ladju na srebrnom jezeru dilizansu i znam da ,
kratko moze da vozi. Motori su mu od viljuskara. Ako mislis da moze da ti pomogne javi se napravicu
ti kontakt.

mesechar:
Dule stvarno si u  pravu i sto posto podrzavam ovu ideju cak sta vise uhvatio sam sebe da ozbiljno razmishljam o eksperimentu sa elektro pogonom !
Tvoj elektro pogon je najcistiji i najposteniji sistem da se zaobidju drakonske takse i porezi a da pri tom i ekoloske norme budu zadovoljene ! Da  ne spominjem uzitak u beshumnoj voznji camcem. Pomislio sam na to bar sto puta proslog leta slusajuci klepetanje male pente dok sam jedva cekao da stignemo do mesta gde cemo se sidriti !
Nasao sam jedan mali motorcic od elektro serva za citroen saxo koji neprestano radi pod kopnstantnim opterecenjem ,na 12volti je i sad bunarim da naletim na neku malu neispravnu pentu na buvljacima Beograda .pa da integrishem sve to u mali  motorcic. Za pocetak neka bude pomocni pogon -veslo za ne daj dva bozeta...a posle cemo videti za dalje.
Svaka chast za izuzetno poznavanje materije iz oblasti elektro motora i generatora(viljuskari,baterije ,vozovi) ovde se sve tesko prihvata nove ideje se tesko ukorenjuju ,tesko je biti pionir i to ne bas tako nove tehnologije samo primenjene u novoj oblasti...ja podrzavam sve tvoje napore i pratim svaku novotariju!

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju