E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Koja snaga elektromotora .......(vol.2)

<< < (4/6) > >>

Zoran:

Samo nastavi tako,nemoj da se stidis slika.
               Moracemo da organizujemo akciju da ti nabavimo za svecani zavrsetak elektro
pogona TRAMVAJSKO ZVONO.

ljubac:

--- Citat: Dule  28, 08, 2010, 01:21:14 pre podne ---Muku mučim da nabavim ampermetar za 48 v koji bi merio potrošnju motora.

Ko želi, može u nedelju da dodje i vidi kako sve to izgleda. Od 13 do 17 ću biti na brodu.

--- Kraj citata ---

Objasni malo bliže ovo ampermetar ili voltmetar

Gde u nedelju?

zorter:

--- Citat: Dule  28, 08, 2010, 01:21:14 pre podne ---Muku mučim da nabavim ampermetar za 48 v koji bi merio potrošnju motora.

--- Kraj citata ---

Ni meni ovo nije jasno. Voltmetre za 50V lako napravis a Ampermetar ti treba sigurno veci (bar za 200A), a njih mozda mozes naci u GSP (sa tramvaja i trolejbusa) ako neces sam da ih pravis (imas da nadjes za 25A, stavis 10 x veci shent i meri do 250A).

ljubac:

--- Citat: zorter  28, 08, 2010, 08:42:53 pre podne ---

--- Kraj citata ---

Ni meni ovo nije jasno. Voltmetre za 50V lako napravis a Ampermetar ti treba sigurno veci (bar za 200A), a njih mozda mozes naci u GSP (sa tramvaja i trolejbusa) ako neces sam da ih pravis (imas da nadjes za 25A, stavis 10 x veci shent i meri do 250A).

--- Kraj citata ---

Velike struje se obično mere mernim kleštima(bezkontaktno).Ima da se kupe i nisu skupi

<edit
Mora mernim kleštima jer ti treba (da te ispravim) 10x manji šent koji je već ionako mali reda veličine nekoliko oma

zorter:
Da, imam ih a njih se nisam setio. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju