E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...

Elise za elektromotore

<< < (3/13) > >>

Kapetan:

--- Citat: Dule  17, 08, 2010, 01:51:56 pre podne ---Pa ne piše kakvi su motori već samo njihova snaga :)

--- Kraj citata ---

100 % su outboard klasicni, taj software je pravila neka marina za njihove clanove (gde mi zivimo  :suicide: ) , posto je recimo 1kw el kao 3kw obicnog onda mora i druga elisa definitivno ...

taj obrtni momenat je ono sto celu stvar komplikuje i cini prisupacnom :)

ispada da 100 kila perja i 100 kila olova nisu isto :)

Kapetan:
evo barba iskopao u drugoj temi

--- Citat ---Dakle ono sto prvo upada u oci jeste da je elektromotor direktno vezan za posebno dizajniranu elisu i da je pod vodom. Znaci nema nikakvih mehanickih gubitaka i verovatno opasnosti od pregrevanja samog motora, a posebno dizajnirana elisa ima znacajno veci koeficijent iskoriscenja od klasicne elise.
Sve u ovom sistemu se svodi na smanjenje gubitaka.

--- Kraj citata ---

ljudi ima li neko neku informaciju

Kapetan:
jurim svugde po netu i svi nesto nagadjaju ....

ono sto sam procitao kao korisno je da se propeleri prvo prave od drveta radi testiranja pa onda tek od metala za exploataciju ...

Barba:
Kako ja shvatam nije tu napravljen nikakav tehnoloski proboj. Vec posto DC motor ima veliku snagu, ali ne i brzinu, on moze da tera sporu elisu uz prihvatljivu potrosnju. A opet se sama elisa dizajnira na osnovu karakeristika motora ili mozda obrnuto. Ona prica, koka ili jaje. U principu, na ovaj nacin mozes da teras ogromne tezine, motorima relativno male snage, jer motor ima ogroman moment, ali ne mozes da postignes vecu brzinu, jer bi motor u tom opsegu opterecenja mnogo trosio. To je po informacijama koje sam do sada iskopao.

http://www.torqeedo.com/us/hn/background-knowledge/propeller-technology-and-hydrodynamics.html

Kapetan:
hoces da kazes da se dobije teretna varijanta ? i da je onda brzina ogranicena velicinom korita ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju