Ribolov > Ribe naših reka, jezera, mora
Stuka Lov
Misha D:
--- Citat: roberto_s 16, 08, 2010, 09:48:51 pre podne ---
--- Citat: Misha D 16, 08, 2010, 08:21:27 pre podne ---
--- Citat: Dule 15, 08, 2010, 20:49:52 posle podne ---Kako ko :)
Ja na varalice ne prolazim loše. Istina, ima puno sitne štuke ali ima i krupnije. Pa i krupne. Ova visoka voda baš pogoduje ribi pa će sledeće godine kilašica biti koliko hoćeš :)
Gde si ti, Mišo pecao na tvistere kad ti je pobegla ona mrcina ?
--- Kraj citata ---
Zbog trazenja stuke pored granja i obale ja pecam na kedere muvanjem. Za 3-4 dana kod Boljevaca (i leva i desna obala Save) upecao sam 30tak komada 0,5-1.5kg, a onih ispod mere ima u velikim kolicinama pa mora se imati dosta kedera jer ih upropascuju. Tu mi se i otkacila ona velika, pa ce me to naterati da se iduceg vikenda vratim na mesto okrasaja na popravni. U parvu si, ako ih ne potamane mrezama iduce godine ce biti na celoj duzini Save lepih preko kg jer ih ima i blize Beogradu svuda pored obale.
--- Kraj citata ---
Juce je, na gore pomenutoj lokaciji u Boljevcima, stuka spavala. Precesljao obalu tvisterima i voblerima od 33 do 36 km sa obe strane i , NISTA !! Ista iskustva sam cuo i od mestana kojih je bilo prilicno, svi sa " obesenim brcima_" !!!
--- Kraj citata ---
Roberto, malo ces tu imati koristi od varalica. Samo keder i muvanje dok ti ruka ne otpadne. One lokalce koje si video su lokalne dangube koje zabace desetak pampura sa kederima i cekaju da im stuka dodje pod noge uvek na jednom te istom mestu.
Kapetan:
da li ti pampuri daju rezultata ?
ima ih i na dunavu koji to rade
Misha D:
--- Citat: Kapetan 16, 08, 2010, 13:11:53 posle podne ---da li ti pampuri daju rezultata ?
ima ih i na dunavu koji to rade
--- Kraj citata ---
Pampuri ili "balerine" imaju pravi ucinak samo na mirnim vodama (bare, jezera itd). Na Savi i Dunavu malo ces imati srece sa tim nacinom pecanja.
Kapetan:
jel moze neko da opise detaljno postupak muvanja...
ono sto znam za smudja jeste da ide ona olovna glava sa twisterom i da treba da osetim dno pa kad padne onda da povucem stap ka sebi i polako namotavam ...
uzeo sam neki stap 30-60 nije jeftin i neku masinicu koja ima neku kontru sta li vec to znaci ... i ne osecam dno .. tezinaolova je oko 28 grama i pecam na dunavu ...
splavarsale:
Peš se ne peca muvanjem :party:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju