E, ovako treba... > Enterijer

Frižideri na plin (propan-butan)

<< < (2/14) > >>

LSI:
Razgovarao sam ja sa gospodinom Bojanom iz Pirota.

Kao što je Zorter rekao, Bojan preradjuje postojeće frižidere i ugradjuje amonijačni sistem kojeg je sve teže naći (nekada su to radili u Bugarskoj, u Makedoniji - firma EKO - i u Madjarskoj).
Od klasičnog frižidera koristi se samo sanduk i sanduk treba da ima najmanje dimenziju od 85 cm da bi mogao da na njega bude montiran amonijačni sistem.
Obično radi vertikalne tipove, jer najmanji sanduk sa poklopcem gore je onaj od 110 litara.
Svaki njegov frižider ima i zaštitu plamenika, tako da u slučaju da vetar ugasi plamen, uredjaj automatski isključuje dovod gasa, kako ne bi došlo do nekontrolisanog curenja gasa i eventualne eksplozije.

Po završetku rekonstrukcije, gotov gasni frižider zapremine 150 litara (ti su najčešći) košta oko 250 evra.

Ko je zainteresovan za ovo može stari frižider da pošalje autobusom do Pirota - usluga vozača košta trenutno 500 dinara.

Na ovaj način moguće je napraviti i zamrzivač (Bojan mi je ispričao da je jednom našem poznatom glumcu napravio zamrzivač koji postiže temperaturu od -9oC).

Nadam se da sam ovim objašnjenjem pomogao svim zainteresovanim.
Svi koje ovo zanima mogu da se jave na jedan od telefona koje je Zorter dao u svojoj poruci.

broker975fx:
Ja sam uzeo od njega fridž, doduše ne prepravljen nego onaj mali iz kamp prikolice, sve sam namestio samo još nisam priključio i isprobao. Proveo sam prošlih 20 dana na ovoj temperaturi bez njega pa se nadam da sada kad više neću imati toliko vremena najzad ga spojiti i isprobati - sramota :)

Kapetan:
sto je dobro kada u decembru imas ladno pice u frizideru  :lol: :lol: :lol:

Nikola:
Ja sam juce kupio Electrolux 60l za 150eur. Nasao sam u oglasima. Radi! :)

barbanesa:
Mozda nije vazno ali da napomenem ako frizider ne krene nije potrebno prevrtati ga dovoljno je samo da stavite flasu hladne vode u njega, razlika u temperaturi ga pokrene .. :good:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju