Nautika opšta... > Turističke reportaže

Progar 18.07.2010.

<< < (3/4) > >>

Arsa:
LSI, pojasni nam malo taj početak koncerta.  :drinks:

Iako to verovatno nema veze sa ovom temom. :)

ПЕЦОВ:
pogledah sliku-to je to.
aj prebaci u putopise

LSI:

--- Citat: Arsa  24, 07, 2010, 15:51:40 posle podne ---LSI, pojasni nam malo taj početak koncerta.  :drinks:

Iako to verovatno nema veze sa ovom temom. :)

--- Kraj citata ---

Koncert kojem smo prisustvovali organizovala je muzička redakcija RTS-a.

Koliko sam ja razumeo, Merima Njegomir je od nedavno urednik u toj redakciji ili bar ima neku od važnih funkcija. U redakciji su odlučili da nastave sa tradicijom dugom više od trideset godina koju su započeli još pokojni Vlastimir Pavlović Carevac, a zatim negovali Miodrag Jašarević i niz drugih izuzetno kvalitetnih muzičara koje smo imali.

U svemu tome učestvuje i poznati harmonikaš i pedagod Ljubiša Pavković, koji je decenijama bio upravnik narodnog orkestra radio Beograda i koji već godinama radi sa mladim talentima.

Nedavno, ovi umetnici su započeli rad sa novom generacijom talentovanih mladih pevača i ovaj koncert kojem smo mi prisustvovali bio je prvi u seriji koju nameravaju da prikažu publici. To su svojevrsni javni časovi na kojima ovi mladići i devojke stiču iskustva javnih nastupa, pevajući pesme po izboru njihovih instruktora.

Ko nije gledao prenos na televiziji mnogo je propustio. Odabir pesama je bio po mom ukusu, a bilo je očigledno da je i publika oko mene izuzetno uživala. Bilo je izvornih pesama. Bilo je pesama koje su komponovane pre mnogo godina i čiji autori su poznati ali su se utopile u izvorne svojom melodijom i tekstom i danas ih svi doživljavamo kao narodne...

Teško je reći ko je bolje otpevao odabranu pesmu ali mislim da je kruna večeri bio nastup desetogodišnje devojčice koja je fantastično otpevala "Djurdjevdan" uz ovacije brojne publike.

Inače, počasni gost bio je Predrag Gojković Cune, koji je bio član žirija koji je pre trideset godina ocenjivao Merimu Njegomir (tada se prezivala Kurtiš) na jednom muzičkom takmičenju za mlade nade i tom prilikom joj je dao ocenu 10,5 (na pločici za glasanje na kojoj je bio broj 10 dopisao je rukom zapetu i peticu kako bi izrazio svoje zadovoljstvo njenim nastupom.

Na kraju koncerta, Merima i Cune, zajedno sa svim mladim pevačima, otpevali su pesmu Ivanova korita i bili ispraćeni gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom zadovoljnih gledalaca.

Kako sam obavešten, 8. avgusta, na istom mestu i u isto vreme, u Bojčinskoj šumi, u okviru "Bojčinskog leta" biće održano drugo javno snimanje nove grupe mladih talenata. Ja ću pokušati i tome da prisustvujem, a pozivam i sve vas koji volite muziku i to pre svega onu kvalitetnu.

U divnoj atmosferi, u lepom okruženju, imajući u vidu ko su muzički pedagozi koji rade sa mladim talentima, ne možete zažaliti.

LSI:

--- Citat: ПЕЦОВ  24, 07, 2010, 16:01:24 posle podne ---pogledah sliku-to je to.
aj prebaci u putopise

--- Kraj citata ---

Ja nemam ništa protiv toga ali mislim da to mogu da urade administratori...

colonelo:
Bio sam i ja pre neki dan na cardi "KOd Pere babuske". Mesto je lepo ali dosta neuredjeno jer se Sava skoro povukla, kazu da je bila do prozora na cardi. A i malo pivo "Pils plus" kosta 130 dinara - bas i nije povoljno.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju