E, ovako treba... > Motori i oprema

Хидро-крила

<< < (2/6) > >>

SALE NB:
Hydrofoil je zamena ili bolje rečeno dopuna za električno ili hidraulično pokretane trim tabove, koje možete videti na svakom boljem gliseru.
Mana Hydrofoila je upravo to što nema promenjljiv ugao, već se montira u neki kompromisni optimalni položaj.
Zato negde donosi više, a negde manje prednosti.
Mana trim .tabova je cena, dobri sistemi koštaju od 300 evra pa na više.

Do povećanja broja obrtaja motora dolazi zbog smanjenja otpora, pa motor lakše gura i postiže više maksimalne obrtaje i veću maksimalnu brzinu - ali tada, kao što rekoh zaboravite na veliku štednju. 
Štednja se ostvaruje upravo suprotno, na srednjem gasu će čamac, zbog manjeg otpora, lakše održavati brzinu, pa će motor za održavanje te brzine trebati manje snage i manje obrtaja- što dovodi do manje potrošnje.

Vuk:

čovek kaže da je izgubio na brzini ali bobio je lakđi start

mossi:
Sve zavisi od korita, baren tako je u mom slučaju.
Na prvom čamcu je efekat bio dosta veći, ali tamo je i krmena daska bila vertikalna sa vodom.
Na drugom, koji je koncepcijski sasvim drugačiji, ne primećuje se tolika razlika, koliko se stalno vraćamo na problem: hroničan nedostatak konja.  :diablo:
U prvom slučaju efekat je bio više nego pozitivan.
Povećala se brzina, smanjila se ventilacija! EXTRA.

Znači, samo proba, a to nije baš uvek ni jeftino ni uspešno.

Moj model sam kupio preko interneta u Cabelasu (USA) i izašao me je sa svim dažbinama oko 50-55e.

BeoMarine:
Hidro Stabilizator za vanbrodske motore do 50 i preko 50 HP

ronac:

--- Citat: BeoMarine  13, 07, 2010, 10:37:59 pre podne ---Hidro Stabilizator za vanbrodske motore do 50 i preko 50 HP

--- Kraj citata ---

Pa ovo i nije tako skupo ,samo dali radi? :good:

Ja bi da probam na Hondu 25 i Big foot-a :new_russian:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju