Nautika opšta... > Iskustva sa vode
BEOGRAD - AMSTERDAM KOMENTARI
Darkobp:
--- Citat: SARALIDA 03, 07, 2010, 21:12:16 posle podne ---postovane kolege sa vode juce je kapetan broda potopio masinski prostor i sve delove broda ISOCEA10 iz kojih kasnije moze da ispumpa vodu pa je tom radnjom povecao gaz i spustio brod za 50cm zatim smo otisli do mosta da proverimo prolaz santimeter po santimetar je prilazio mostu(bez barzi)i stao do samog mosta da izmerimo visinu falilo je jos 30cm tako da sutra ujutro u nedelju krecemo dalje sto zeljno iscekujemo :drinks:
--- Kraj citata ---
Ovaj postupak je najstrozije zabranjen(cak i kod nas u srbiji),i u EU za to slede poooodebele kazne,jer u masinskom prostoru uvek ima i po 10-15cm raznoraznih ulja,maziva i nafte koja ce kasnijim ispumpavanjem vode zavrsiti u Dunavu a to nimalo nije mala kolicina :nono:
Da je to taj kapetan uradio u recimo Nemackoj-zatvor bi zaglavio!!
Al to u Srbiji je sasvim normalna radnja i prolazi nekaznjeno :diablo: :diablo:
Kaznjeni su samo svi ljubitelji i korisnici tih zagadjenih voda :diablo:
SALE NB:
Nažalost, i način na koji je SARALIDA opisao postupak Kapetana, a i nedostatak reakcije ostalih forumaša jasno ukazuje ne stvarni problem, a to je nedostatak ekološke kulture.
Mi smo u tom pogledu poprilično neobrazovani, pravila nam nisu poznata, niti nas stvarno interesuju, pa zato izbegavamo da ih poštujemo.
Ja sam, kad sam pročitao Saralidin post, hteo da pohvalim dovitljivost Kapetana, ekološki aspekt njegovog postupka mi nije bio ni na kraj pameti! Tako, o ekologiji, kad sam ja u pitanju - SEDI, JEDAN! :sorry:
Kapetan:
ljudi to je uobicajena pojava na reci ... jos grdje je kada ispiraju tanker sa naftom i sve otpadne vode ispumpaju u Dunav... a onda sa druge strane jedino to i mogu posto kod nas ne postoji brod koji bi odneo zaprljanu vodu, ne postoje ni bakterijski premazi koji bi unistili tu naftu i omogucili normalno ispiranje tanka...
mi generalno imamo srece da se ni jedan tanker nije prolio u sred dunava...
kako je tako je... nazalost... a sa druge strane dunav koju ulazi u Srbiju nije bas pitak... toliko o evropi .. problem je mnogo veci nego sto se nama cini
Mean Fish:
Likovi su vec stigli do Greina i presli 2 prevodnice sibaju pun gas a neko bi ove godine trebalo da se spusti bar do bele stene ljudi pala je voda potrosite neku kap goriva za promenu :taunt: :taunt: :taunt:
Kapetan:
malo kasnjenje , vest od juce prosli su 2050 km
jel ima plaze na Beloj steni ?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju